Zdroj: SAZKA

Sazka se stala součástí projektu Zodpovědné hraní

V minulém týdnu proběhla tisková konference, na které byl prostřednictvím Institutu pro regulaci hazardních her (IPRH) představen vývoj nástroje včasného odhalení rizikových hráčů. Do projektu s názvem Zodpovědné hraní je zapojeno 35 společností napříč loterním trhem v čele se Sazkou.

Novinka by měla zefektivnit odpovědný přístup k zákazníkům. Důležitou myšlenkou projektu je totiž sjednocení parametrů ochrany sázejících. „Jsem velmi rád, že je Sazka součástí projektu Zodpovědné hraní a těší mě, že jsme se do něj zapojili v rámci celého českého trhu loterních a hazardních her. Jde o důležitý milník napříč trhem, kdy se prioritou stává ochrana zákazníka. Věřím, že jeho realizace bude úspěšná, a i díky němu se nám podaří posílit prevenci rizik a naše podnikání bude vnímáno jako zábavní, nikoliv hazardní průmysl," řekl Aleš Veselý, generální ředitel Sazky.

Informace o projektu

Projekt Zodpovědné hraní má za cíl podpořit prevenci a zabránit vzniku rizikového hráčství, edukovat širokou veřejnost o zodpovědném hraní, spolupracovat s odbornými organizacemi na vzdělávání a výzkumu, včasně detekovat potenciálně rizikové hráče a účinně adresovat pomoc. Mezi jeho základní pilíře patří závazky zodpovědného chování provozovatelů, zodpovědná reklama, nástroj na včasnou detekci rizikových hráčů, týden zodpovědného hraní, školící centrum nebo webová stránka.

Institut pro regulaci hazardních her, který zastupuje 95 % legálního hazardního trhu, v posledních měsících ve spolupráci s odborníky a provozovateli hazardních her připravoval samoregulační projekt. Ten  jde nad rámec současné zákonné regulace s cílem sjednotit, rozvíjet a koordinovat dosavadní dílčí snahy provozovatelů v politice zodpovědného hraní.