.

. Zdroj: Pexels.com

Zlaté devadesátky: připomeňte si módní trendy minulosti

Určitě znáte rčení, že móda je cyklická. A je to čistá pravda! Často se stane, že se zdánlivě odnikud vynoří trendy, které byly in před dlouhými lety. Právě proto se na výsluní opět derou legíny, modré oční stíny s červenou rtěnkou a vyzdobené barevně nalakované nehty. Co dalšího frčelo v 90. letech a je zároveň hitem dneška?

Zesvětlené vlasy

Světlejší prameny jsou znovu na vrcholu popularity. Pokud si v devadesátých letech většina dívek vyzkoušela melírování vlasů, v současnosti si stále víc fanoušků získávají techniky balayage a ombre. Nyní při barvení vlasů získáte postupný přechod barev díky teplým a jemným karamelovým odleskům. Tyto techniky navíc zjemní rysy obličeje, dodají vlasům objem a celému vzhledu lehkost.

Modré oční stíny

Určitě se nemůžeme nezmínit o jasně modrých očních stínech, které v 90. letech používaly snad všechny ženy a dívky. Tenhle trend měl navždy zůstat v minulosti, ale řada celebrit začala ve svém líčení odstíny modré znovu používat, a staronová móda je na světě. Zvlášť populární je nyní azurový odstín, hlavním trendem sezony jaro a léto se staly odstíny fialové.

Třpyt je hit

„Čím více třpytu a lesku, tím lépe,“ znělo motto 90. let. Nyní je třpyt také v módě a podle vizážistů s ním můžete nekonečně experimentovat a vytvářet zajímavé variace líčení. Například oční stíny nebo třpytivé oční linky jsou vhodné pro vytvoření vzhledu na nějakou party. Můžete také použít třpytivá tělová mléka a laky na vlasy.

Manikúra, která přitahuje pozornost všech okolo

V devadesátých letech se dívky snažily vystoupit z davu i pomocí manikúry. Tehdy bylo těžké někoho překvapit velkým množstvím kamínků na nehtech, bohatými vzory a jinou vyzdobou. S výraznými odstíny to byla opravdu výbušná směs! V současnosti nemusíte trávit spoustu času vytvářením tak efektní manikúry, stačí použít samolepicí umělé nehty, které jsou ve velkém sortimentu představeny v e-shopu MAKEUP.

Co vám také pomůže být trendy ve stylu devadesátek

Dívky dávaly přednost barevným a výrazným outfitům, které přitahovaly pohledy lidí. Obraťte proto svou pozornost také k:

  • objemným účesům
  • neobvyklým kombinacím při barvení vlasů
  • třpytivým očním stínům a rtěnkám v jasných barvách
  • výrazným růžovým tvářenkám
  • krátkým šatům a sukním z lesklé látky
  • topíkům s kamínky
  • botám na vysokém podpatku (zvlášť aktuální jsou v roce 2021 boty ve stylu panenek Bratz)  

Určitě nemůžete zapomenout na šperky! Právě ony dodají vašemu vzhledu šmrnc. Všechny by měly být barevné a lesklé. Doporučujeme si všimnout plastových šperků, které splňují základní požadavky a mají nízkou cenu.