Češi v Chorvatsku – vše, co jste vždy chtěli vědět Češi v Chorvatsku – vše, co jste vždy chtěli vědět

Není žádná jiná země, která by byla s Českem tak moc spojovaná jako Chorvatsko. Sorry bratia, ale...chyba není v nás. Chorvatsko je naší zemí zaslíbenou a to už víc jak 130 let. Tuhle přímořskou zemi okupuje každý rok milion Čechů. Kam se hrabe vylodění v Normandii, kdyby Hitler zabral Zlatý písky nebo Krk, válka by tak dlouho netrvala. Češi by vzali řízky, paštiky a ponošky do sandálů a jakýchkoliv cizáků by náš letní domov zbavilo. No jo...Více v Událostech Luďka Staňka na Mall.tv.

Den D nastává pro naše krajany vždy první den letních prázdnin - postaví vozovou barikádu od D1 až po první pláže v Chorvatsku a jasně tim Rakousku a Maďarsku řeknou, co si o nich myslí. Tyhle dvě zemičky nám totiž před těma desítkama let odmítli propůjčit pár kilometrů čtverečních svý země, abychom si mohli k moři jezdit po vlastím. Tehdy ale netušili, na jakej průšvih si zadělali.

A tak jim to ukazujeme i po 102 letech. V zemi mlékem a strdím oplývajícím pak zaseknem svou vlaječku, vyženeme místní domorodce a zhruba na tři měsíce z toho uděláme svou kolonii. A Chorvati? Ty to žerou - nemít Čechy, tak co by dělali, že jo?