Zdroj: Universal Robots A/S

Posuňte své podnikání dále s kolaborativními roboty

Automatizace, která je poslední roky skloňována ve všech možných tvarech, by neměla být dostupná jen pro velké podniky a korporace. Možnost zefektivnit svou výrobu by na trhu měla být i pro střední a menší podniky. A právě tato myšlenka je stěžejní pro dánskou společnost Universal Robots.

Co jsou to kolaborativní roboti?

Kolaborativní roboti, kooperační roboti nebo koboti, to jsou označení, které se v současné době používají pro roboty, jenž spolupracují s člověkem. Ano, čtete dobře spolupracují. Jedná se o automatizované stroje, které nejen pracují vedle lidí, ale přímo pracují s nimi. Díky mnoha bezpečnostním prvkům a nejdokonalejším technologiím se dnes mohou člověk a kobot skvěle doplňovat. Kooperativní roboti navíc nevyžadují složité programování, jak tomu bylo v minulosti.

Oproti původním robotům, kteří se používají v různých odvětvích jsou koboti mnohem menší. Díky tomu najdou uplatnění v řadě odvětví.

5 důvodů proč zvážit investici do kobotů

Stále nevidíte žádný přínos, který by vám koboti přinesly? Tak se s námi podívejte na jejich hlavní výhody.

Spolupráce bez zábran

Dříve bylo nutné roboty ohraničovat bezpečnostními zábranami. Tomu je dnes konec, protože koboti mohou pracovat hned vedle vašich zaměstnanců. Právě kobotům je možné svěřit ergonomicky náročné úkoly. Zaměstnanec je bude při těchto úlohách pouze navigovat. Což práci výrazně zrychlí. To vše skutečně bez hlubších znalostí programování.

Bezpečí zaměstnanců je zajištěno

Jelikož pracují kolaborativní roboti spolu s lidmi, jsou zde kladeny vysoké požadavky na bezpečnost. Vždy vybírejte roboty s ověřenými certifikáty bezpečnosti a nebezpečné úkoly svěřujte jim. Ochráníte tak nejen své zaměstnance, ale i vaši společnost.

Skvělá kooperace

Díky různým velikostem robotům a rozličným mírám jejich zatížení, vždy najdete ideální model i pro vaše provozy.

Využití v mnoha oborech

Doposud se automatizace prosazovala hlavně v automobilovém průmyslu, ale v současné době expanduje také do potravinářského průmyslu nebo farmakologie. Zejména koboti najdou uplatnění v každém druhu průmyslu.

Vidí vše

Neustálý vývoj v oblasti spolupracujících robotů již dosáhl bodu, kdy roboti vidí potřebné komponenty dříve než lidé. Současně s pohybem věnují pozornost kolizi s osobou.