Víkendová výzva breegy vybrala pro děti opouštějící dětské domovy skoro 100 tisíc korun

Víkendová výzva breegy vybrala pro děti opouštějící dětské domovy skoro 100 tisíc korun Zdroj: Nadace Veroniky Kašákové

Děkujeme! Během jediného víkendu jsme s Nadačním fondem Veroniky Kašákové našli financování pro pomoc šesti dětem

Desítky lidí vyslechly výzvu breegy a vydaly se s Nadačním fondem Veroniky Kašákové a společností Oriflame poslední červnový víkend na výlet. Na výlety po celé České republice vyrazily i děti z dětských domovů. Cílem breegy je propagace drobného dárcovství, i padesátikoruna může pomoci, pokud chodí každý měsíc. O víkendu se takových dobrodinců našly desítky, dohromady přispějí skoro 100 000 Kč. Aby mohl Nadační fond Veroniky Kašákové pomoci všem dětem, potřebuje drobných přispěvatelů 16 tisíc.

Do přírody vyrazilo v sobotu spolu s republikou i jedenáct dětských domovů z celé republiky a sama Veronika Kašáková. „Chceme upozornit na to, že mladí odcházející z dětských domovů nevědí, jak zařídit základní věci, změnit trvalé bydliště, najít si práci, u koho nechat prověřit smlouvu. Už pátým rokem pro ně máme průvodce, kteří s nimi připravují plán na odchod z domova a jsou s nimi v kontaktu i po tom, co z domova odejdou. Jsou jejich záchranná síť. Takto jsme doprovodili už 130 dětí. Chtěli bychom ale asistovat všem dětem, které naši pomoc potřebují,“ přibližuje činnost průvodců Veronika Kašáková.

Pomoci mohl každý, ať už si troufnul na celý 16kilometrový výlet, přihlásil jen pár kilometrů, anebo jen kroky z nákupů, jakmile zaplatil dobrovolné startovné, anebo se dokonce stal pravidelným přispěvatelem. Stačilo o víkendu vyrazit na výlet a přihlásit se na breegy.cz. „Už druhým rokem s Oriflame přispíváme na program Restart, tedy na průvodce do dospělosti, Nadačnímu fondu Veroniky Kašákové 500 000 Kč,“ říká ředitel společnosti Ivo Kalík. „Nejen jako firma, pomáhají i naši členové. Ale aby se dostalo pomoci všem dětem, které to potřebují, pomáháme sehnat pro Nadační fond Veroniky Kašákové 16 tisíc drobných, ale pravidelných dárců.“

Nová sociální síť breegy chce lidem a firmám usnadnit dárcovství. I malé, ale pravidelné příspěvky mohou pomoci těm, kteří neměli v životě tolik štěstí.

O Nadačním fondu Veroniky Kašákové

Nadační fond Veroniky Kašákové vznikl v roce 2016. Na začátku byla osobní zkušenost Veroniky, která strávila v dětském domově patnáct let. Opouštěla ho sice s maturitou, ale chyběly jí základní praktické dovednosti. Vznikl proto program Restart, kde 32 průvodců pomáhá dětem z dětských domovů při přechodu do samostatného života, zorientovat se v úřadech, hledat informace, práci, bydlení. Od založení projektu takto doprovodili už 130 dětí.

O Oriflame

Oriflame je přední společnost v přímém prodeji kosmetiky a wellness produktů. Široké portfolio produktů inspirovaných švédskou přírodou nabízí ve více než 60 zemích. Na českém a slovenském trhu má více než 80 tisíc členek a členů. Oriflame nabízí nejen vysoce kvalitní produkty, ale především dává ženám možnost vzít život do vlastních rukou – začít podnikat a plnit si své sny. Oriflame podporuje takový způsob života, díky kterému se krása ze Švédska dostane mezi více lidí a zároveň jim dopomůže k tomu najít životní rovnováhu.