Podcast roku zná své vítěze

Podcast roku zná své vítěze Zdroj: shutterstock

Soutěž Podcast roku zná své vítěze. Zabodoval i Prostor X

Letošní ročník soutěže Podcast roku už zná své vítěze. O tom, že popularita podcastů stále roste svědčí i fakt, že se letošního hlasování zúčastnilo třikrát více posluchačů než v roce minulém. I my máme svého vítěze. Cenu odborné poroty v kategorii zpravodajství získal podcast Prostor X. A jak dopadlo hlasování v ostatních kategoriích?

Vinohradská 12 a Opravdové zločiny

Nejvýraznějším vítězem letošního třetího ročníku se stal v kategorii Veřejnoprávní podcast pořad Vinohradská 12  Českého rozhlasu. Ten za sebou s výrazným náskokem (získal 22,6 procenta hlasů) nechal podcast Host Lucie Výborné, trojku pak uzavírá podcast České televize, Fotbal focus podcast. 

V sekci Autorský podcast zvítězil pořad Opravdové zločiny moderátorek Evropy 2 Lucie Bechynkové a Barbory Krčmové. Na druhém místě se umístil podcast Povídání U Kulatého stolu, ve kterém si povídají Martin Klesnil a Patrik Fiala s vybraným hostem. Třetí skončil Brocast, série dlouhých konverzací se zajímavými osobnostmi na nejrůznější témata.

Prostor X vítězem u odborné poroty

Cena odborné poroty se letos poprvé udělovala v sedmi kategoriích. Porotci z řad osobností vybírali nejlepší projekty zaměřené na byznys, zpravodajství, cestování, zábavu a lifestyle, sport, osobní rozvoj a objev roku. Za nejlepší Zpravodajský podcast si pak odnesl cenu náš Prostor X.

Rozhovory Reflexu můžete poslouchat jako podcastRozhovory Reflexu můžete poslouchat jako podcast|Reflex.cz

 

Podcast roku Veřejnoprávní podcast

1. Vinohradská 12

2. Host Lucie Výborné

3. Fotbal fokus podcast

 

Autorský podcast

1. Opravdové zločiny

2. U Kulatého stolu

3. Brocast

 

Cena odborné poroty

1. Byznys – Forbes Česko

2. Zpravodajství – Prostor X

3. Cestování – Travel Bible podcast

4. Zábava a lifestyle – Brocast

5. Sport – Angličan

6. Osobní rozvoj – Brain We Are CZ

7. Objev roku – Přepište dějiny

 

Podrobné výsledky najdete na stránkách soutěže Podcast roku.

Pořadatelem soutěže Podcast roku je společnost Active Radio, provozovatel rádií Evropa 2, Frekvence 1, rádia Z a audio platformy Youradio.