Video placeholde
Plující kachničky brázdí světové oceány už dlouhých devatenáct let. Nyní jejich putování pomalu končí.
Panák moči na uvítanou?
Policejní rada Josef Vaňásek, přeobraz seriálového kolegy Vacátka, zatrhnul prvorepublikovým celebritám kokain.
Četli bratři Čapkové Supermana? Nevíme. Ale mohli...
Netopýr může vyletět z jeskyně jak chce a ne jen doleva, jak se tvrdí.
6
Fotogalerie

Pavouk vám v noci do pusy nevleze a další informace k ničemu, které vás dnes spasí v hospodě

Sociální život se nám pomalu vrací, ale řada z nás odvykla delší konverzaci, která není jednou za pět minut přerušována větou „Slyšíme se dobře?” A abyste se nebavili jenom o tom, kdo má kdy termín na druhý Pfizer a kdo jak v karanténě ztloustl, přinášíme vám pár zajímavých témat, která můžete u piva nadhodit.

  1. Aligátor neumí couvat. Umí se po vás ohnat obloučkem a podrazit vám nohy ocasem, když za ním budete šaškovat, to jo, ale couvat neumí. Jo, a koukněte se nahoru na video, jak vypadají krokodýli pod vodou, protože k nim ztratíte veškerý respekt. 
  2. Věděli jste, že herci, kteří hráli C3PO a RD-2D ve Star Wars, se navzájem nenáviděli? A nebylo to tím, že trávili svůj čas na poušti v plechovkách, nesnášeli se velice konkrétně a adresně. 
  3. Není pravda, že za rok sníte ve spánku osm pavouků, je to naprostý nesmysl… ale bohužel se nám nepodařilo vypátrat toho génia zla, který tuhle věc vypustil do světa.
  4. V Turecku je město, které se jmenuje Batman. A...
  5. …první herec, který hrál Batmana, nebyl ani Michael Keaton, ani Adam West, ale jistý Lewis Wilson. Byl to černobílý Batman, který se vysílal na patnáct dílů v biografech v roce 1943.
  6. Jo, netopýři neumějí vylétávat z jeskyně jenom doleva, je to pouze rozšířený mýtus.
  7. Když jsme u toho, jak jsou staré komiksy, první Superman vyšel v roce 1938, takže Karel Čapek si klidně mohl přečíst prvního Supermana. 
  8. Mimochodem! Prvorepublikové celebrity měly velkou zálibu v kokainu a o jeho ilegalitu se de facto postaral tehdejší policejní rada Vaňásek, předloha seriálového rady Vacátka. 
  9. Součet čísel na ruletě je 666. Ano, hazard je ďábelská záliba, řekněte to Jardovi, než půjde mačkat bedny. 
  10. Písnička Macarena je o holce, jejíž boyfriend odejde do armády a ona ho podvádí. 
  11. Koaly objímají stromy hlavně proto, aby si udržely tělesnou teplotu. 
  12. V roce 2003 vydal Nový Zéland speciální padesáticentové mince s postavami z Pána prstenů. 
  13. V roce 1919 Československo vydalo pětitisícové bankovky. Průměrná dělnická mzda byla tenkrát nějakých 650,- měsíčně, takže bankovka pravděpodobně sloužila jenom tomu, aby měl Karel Čapek přes co šňupat kokain při četbě Supermana. 
  14. Na Mezinárodní vesmírné stanici jsou jenom dva záchody a moč astronautů i laboratorních zvířat se recykluje zpět v pitnou vodu. Na zdraví!
  15. Počínaje operačním systémem iOS 7 se začaly ručičky na ciferníku aplikace Hodiny pohybovat, aby ukazovaly reálný čas. A já jsem si toho nikdy nevšiml, dokud jsem nezačal psát tenhle článek. 
  16. Zívání je úplně stejně nakažlivé pro psy a šimpanze jako pro lidi. To je možná úplně nejdůležitější informace týdne. 
  17. Na svých cestách Marco Polo údajně potkal jednorožce, ale z historických zdrojů se později ukázalo, že šlo o nosorožce. 
  18. V roce 1992 způsobila nehoda na nákladní lodi v severním Pacifiku, že do vody napadalo skoro třicet tisíc gumových kachniček. O třináct let později vznikl dokument, který stopoval jejich cesty oceánem. Jmenoval se Moby-Duck.
  19. Když kýchnete, vzduch opouští vaše nozdry rychlostí až sta kilometrů za hodinu. 
  20. A zubní pasta, kterou si vyčistíte zuby, ovlivňuje chuť pomerančového džusu ještě hodinu po čištění.