Politická strategie Jany Maláčové. Těm nejchudším brát a důchodcům dávat

Vystudovala prestižní zahraniční univerzity a pak začala pomalu ale jistě stoupat po kariérním žebříčku plném zajímavých a důležitých pozic. Až se nakonec stala ministryní a tady se to trochu pokazilo... Pojďte se s námi v Událostech Luďka Staňka z produkce internetové televize Mall.tv podívat, o jaké dámě české politky je vlastně řeč.

Jana „Venezuela“ Maláčová má opravdu atraktivní začátek profesního životopisu. Blbý je, že po tomhle triumfálním začátku to nabralo trochu jiný směr. V roce 2012 stála jednatřicetiletá Maláčová u zrodu takzvaného Oranžového klubu. Občanského sdružení pokrokových žen uvnitř sociální demokracie. A mezi jejich návrhy patřilo třeba povinné dělení rodičovské dovolené, což pochopitelně vyvolalo značnou vlnu nevole.

Uprostřed léta 2018 se pak Jana stala ministryní práce a sociálních věcí, poté, co se z téhle ministerské židle odporoučel její stranický kolega Petr Krčál. A hned si našla několik oblíbených „koníčků“, kterými pěkně štve nejen Schillerovou, ale i zodpovědné občany, kteří by třeba rádi, aby jejich děti nevyrůstali v zbankrotovaném státě. Dá se jí vůbec něco připsat k dobru?

Více se dozvíte v Událostech Luďka Staňka, které najdete ve videu v úvodu článku.