Michael Jackson jako Charlie Chaplin

Michael Jackson jako Charlie Chaplin Zdroj: vintag.es

Michael Jackson jako Charlie Chaplin
Michael Jackson jako Charlie Chaplin
Michael Jackson jako Charlie Chaplin
Michael Jackson jako Charlie Chaplin
Michael Jackson jako Charlie Chaplin
12
Fotogalerie

Unikátní fotografie Michaela Jacksona z roku 1979 převlečeného za Charlieho Chaplina

O Michalu Jacksonovi se v posledních letech mluví především v souvislosti se skandálním dokumentem, který měl definitivně potvrdit jeho náklonnost k malým chlapcům a podivné praktiky odehrávající se za zdmi ranče Neverland. 

Na začátku nutno podotknout, že důkazů o tom, že zpěvák Michael Jackson k malým chlapcům vždy inklinoval a záměrně často vyhledával jejich přítomnost, je poměrně dostatek. Vše se navíc dělo s plným vědomím jejich rodičů, o což je celá kauza více šokující. S jakým záměrem je ale na svůj ranč Neverland zval, co přesně s nimi dělal a zda jim opravdu ubližoval, už patrně navždy zůstane tajemstvím.

Brzy uplyne dvanáct let od zpěvákovy smrti. Jackson zemřel 25. června 2009 na zástavu srdce po předávkování silným sedativem propofolem, který mu již několik let kvůli špatnému spánku předepisoval jeho osobní lékař, kardiolog Conrad Murray. Ten byl také o několik měsíců později obviněn z neúmyslného zabití.

Problémy se spánkem a další zdravotní komplikace souvisely patrně s pohnutým dětstvím, které Michael jako nejtalentovanější dítě z ambiciózní rodiny Jacksonů prožil. Podle svědectví samotného zpěváka, ale i dalších jeho sourozenců je totiž jejich otec týral. Skupina The Jackson five složená z pěti sourozenců Jacksonových neprožila téměř žádné dětství. Již odmala vystupovali nejprve na menších akcích, později se o ně začaly zajímat i velké producentské společnosti. Jacksonovy děti jednoduše neprožily žádné dětství.

A přesně i to je patrné z následující fotogalerie. Michael Jackson měl duši dítěte. Duši týraného dítěte, která si tak toužila obyčejně hrát. Není to v žádném případě omluva pro činy, které údajně vykonával. Není to omluva pro nic, co ve svém životě udělal. Může to být ale vysvětlení. 

Neměl by být nikdy zapomenut talent Michaela Jacksona. Jeho neopakovatelný přínos světové hudební scéně. Neměli by být ale zapomenuti ani démoni, kteří ho od dětství pronásledovali a mohli v dospělosti napáchat mnoho zla.

Podívejte se, jak se Michael Jackson v roce 1979 převlékl za svůj velký vzor Charlieho Chaplina.

Video placeholde
Trailer k filmu Leaving Neverland • HBO