Zdroj: Česká spořitelna, a.s.

Jak zhodnotit úspory? Nechte si sestavit finanční portfolio podle vaší DNA

Čtyři důvody, proč je služba Erste Premier od České spořitelny nejlepším řešením, pokud chcete, aby vaše finance sloužily vašim potřebám.

Máte nadstandardní příjmy a říkáte si, že byste chtěli část investovat do budoucnosti – své či svých dětí? Nebo jste třeba prodali byt či podíl ve firmě a utržené peníze byste si rádi zachovali?

V obou případech by bylo ideální mít po ruce skutečného odborníka, který si dá práci s tím, aby vás důkladně poznal a pak spolu s vámi sestavil investiční portfolio, jež bude dokonale sedět vašim potřebám. V Česku budete těžko hledat někoho, kdo tohle umí lépe než Erste Premier. Důvodů je řada, tady jsou čtyři nejdůležitější.

1. Špičkoví bankéři

„Naši bankéři patří ve svém oboru mezi nejlepší u nás. Jsou to vynikající profesionálové jak v odbornosti, tak ve schopnosti porozumět klientovi a vyjít mu vstříc,“ říká specialista na investice České spořitelny Jaroslav Kropáček.

To potvrzuje Petr Doležal, spolumajitel pražské firmy, která podniká ve stavebnictví. Léta měl účet u České spořitelny. K nabídce přestoupit do prémiového bankovnictví se nejprve stavěl vlažně. „Pozvali mě na schůzku a tam jsem se potkal s Petrem Antošem, bankéřem Erste Premier. Byl přátelský a vstřícný, ale bylo jasné, že je to skutečný odborník. Empaticky poznal, že nejsem klient, který chce hýčkat, že vyžaduji praktičnost: ukažte mi produkty, řekněte mi, jaké z toho můžu mít výnosy a jaká jsou tam rizika. Nepotřebuju k tomu nějakou omáčku,“ říká Petr Doležal rázně.

Od oné první schůzky je klientem Erste Premier.

Čímž se dostáváme k druhému důvodu.

2. Osobní vztah s klientem

Bankéři Erste Premier se snaží navázat s klientem osobní vztah, profesionální a přitom přátelský, vztah, který se bude točit okolo financí, ale bude stát na důvěře.

„Kdybyste byli mými klienty, určitě bych si s vámi nejdříve ujasnila, co vlastně od svých peněz očekáváte. Jaké jsou vaše příjmy a výdaje a nashromážděný kapitál. To vše je důležité pro stanovení strategie, jestli a jak budeme vaše investiční portfolio budovat. A pak je zde vždy citlivá otázka, jaká tržní rizika jste ochotni podstoupit. Měli byste vědět, co se stane, když akciový trh třeba klesne o 10 nebo 20 procent. A tak s klienty procházíme různé scénáře pro různě poskládaná portfolia,“ vysvětluje Vladimíra Skřivanová, která je bankéřkou Erste Premier již 8 let. 

A zde se dostáváme k třetímu důvodu.

3. Síla velké banky

Bankéř skládá spolu s klientem portfolio z mnoha různých produktů, z nichž každý má specifické vlastnosti, tak aby se v něm odráželo nejen to, jak moc je klient dynamický či konzervativní, ale třeba i jeho plán vybrat část investic již za 3 roky a zbytek za 15 let nebo případný zájem investovat i v cizích měnách.

„Jsme velmi silnou produktovou továrnou. Erste Group patří mezi nejsilnější středoevropské finanční skupiny a největší emitenty strukturovaných produktů,“ dodává Jaroslav Kropáček.

A tato továrna je navíc doplněna o významný prvek, který je čtvrtým z důvodů, proč se obrátit na Erste Premier.

4. Otevřená architektura

Bankéř se při sestavování portfolia neomezuje jen na produkty od Erste Group, ale běžně vybírá z unikátní nabídky několika dalších předních světových společností.

„Díky tomu máme nabídku z celého světa, která je mimo jiné zaměřena na zajímavé sektory, jako jsou informační technologie, vodní hospodářství či umělá inteligence. Umíme tak doplnit investiční příležitosti, které ladí s oborem, v němž klient pracuje,“ říká Vladimíra Skřivanová, podle níž takto bohaté portfolio třetích stran v rámci investičního poradenství v ČR nikdo nenabízí.