Bude nám covidová appka v mobilu diktovat, kam smíme vkročit?

Příští pondělí by se snad konečně měly otevřít služby a obchody. Nic ale opět není jisté, a tak stát přišel s další revoluční aplikací s názvem Bezpečná provozovna. Abysme zjistili, proč je to zase celé špatně a na nic, tak se této aplikaci podíváme na zoubek v bonusovém segmentu Ostrý Pohled Událostí Luďka Staňka z produkce internetové televize Mall.tv.

S aplikací Bezpečná provozovna od Hospodářské komory by si provozovatelé mohli snadno ověřit, že k sobě pouští pouze lidi, kteří byli naočkování, testování a nebo mají protilátky po prodělaném covidu. Dovnitř by se tak dostali pouze “bezpeční” návštěvníci a časem by se mohla rozšířit i do dalších odvětví, třeba do pohostinství nebo kultury.

A my nejsme vůbec proti, a dokonce máme i návrh na vylepšení! Druhá verze aplikace Bezpečná Provozovna by se měla jmenovat Příjemná Provozovna a pohyb lidí by měla regulovat daleko precizněji. Pokud tvůj smích zní jako ovce, kterou drtí bagr, nemůžeš do kina. Pokud si myslíš, že jsi samuraj, nemůžeš do sněmovny. A pokud tě nikdo nemá rád, tak nelez nikam a zůstaň doma! Jenže kdo by nám pak vládnul...

Více se dozvíte v Událostech Luďka Staňka, které najdete ve videu v úvodu článku.