Zdroj: Florea.cz

Florea.cz: Online květinářství férové k pěstitelům i zákazníkům

Jak obstojí poctivý podnikatel v těžké konkurenci? České online květinářství Florea.cz s více než 60 zaměstnanci je stále duchem rodinná firma. Jeho zakladatelé, Kateřina a Jiří Hemerle, se na trhu s květinami pohybují již bezmála 30 let.

Čerstvá květina vydrží týdny

Květiny se standardně od pěstitelů dovážejí na holandskou burzu, kde se draží nákupčími. Ti je potom pomocí dovozců, velkoobchodů a obchodních zástupců dostanou ke květinářům, kteří je následně distribuují do běžných prodejen. Teprve odtud se dostávají ke koncovému zákazníkovi. „To může trvat až 9 dní. Taková květina už má to nejlepší za sebou a radovat se z ní budete sotva pár dní,“ popisuje Jiří Hemerle běžnou praxi, která podle něj ničí český trh.

Florea.cz

Florea.cz si nákup i dovoz zajišťuje sama bez prostředníků, což celý proces výrazně urychluje a zlevňuje. „Naši zákazníci jsou zaskočení a píšou nám, jak je možné, že naše růže vydrží tři týdny. Český zákazník není na čerstvé květiny vůbec zvyklý, a to bychom rádi změnili,“ vysvětluje Jiří Hemerle.

Zřejmě i díky této pozitivní zkušenosti se zákazníci nebojí objednávat i velké kytice 100 růží online. „Takovýhle pugét by měla dostat každá žena alespoň jednou za život,“ usmívá se Kateřina Hemerle.

Florea.cz

Férový obchod s květinami  

Florea.cz zná všechny své pěstitele a spolupracuje pouze s těmi, které nastavují svým zaměstnancům férové podmínky. „Ne všechny naše růže mají oficiální značku Fair Trade, všechny ale rozhodně pocházejí od prověřených pěstitelů,” uvádí majitel.

Stejnou slušnost si zachovává firma ve vztahu se zákazníkem. Na svém webu nemá naaranžované fotografie z fotobank, které se běžně užívají ke klamání klientů. Namísto toho zašle zákazníkovi fotografii uvázané kytice sama floristka. Květiny předává sympatický kurýr a zákazník může čas doručení květin sledovat pomocí GPS na mapě na webu květinářství.

Florea.cz

Originální kytice online a na přání Kromě originálních růží v krabičce a online nabídky kytic, která se mění v závislosti na ročním období a kvalitě nabízených růží, si můžete nechat uvázat i květinu přesně dle svého přání. „My, chlapi, jsme co se týče kytek občas trochu bezradní. Popadneme rudé růže a myslíme si, že máme vyhráno,“ popisuje s úsměvem Jiří Hemerle důvod, proč zřídili na Florea.cz zákaznickou linku, která je schopná dobře položenými otázkami společně se zákazníkem vytvořit perfektní kytici pro každou příležitost.

Udělejte (si) radost a vyzkoušejte, jak příjemné je dostat kytici od usměvavého kurýra z Florea.

Florea.cz