Zdroj: Buildex Group s.r.o.

Skleník ze skla nebo z polykarbonátu? Který je lepší?

Přemýšlíte nad novým skleníkem pro pěstování zeleniny nebo tropických rostlin, ale nevíte, jestli zvolit klasiku v podobě zasklení, nebo spíše sáhnout po moderním polykarbonátu? Obě varianty mají své výhody i nedostatky a výběr je nutné přizpůsobit konkrétním podmínkám.

Když chcete klasický skleník ze skla

Jistě znáte klasické skleníky se skleněnými tabulemi, které patří mezi stálice pro zahrádkáře i komerční pěstovatele rostlin po mnoho let. Velkou předností skleněného skleníku je hlavně neuvěřitelně dlouhá životnost. Vzhledem k větší hmotnosti skla totiž musí být i samotná konstrukce mohutnější a pevnější. Při pohledu na takové skleníky zkrátka vypadají mnohem mohutněji a dávají pocit robustní stavby. Na druhou stranu se to projeví ve vyšší ceně. Skulinkou v dlouhé životnosti je křehkost skla, které lze rozbít při neopatrné manipulaci okolo skleníku.

Skleníky BuildexSkleníky Buildex | Buildex Group s.r.o.

Výhody moderního polykarbonátu

Kvalitní zahradní skleníky z polykarbonátu se začaly těšit pozornosti hlavně v posledních letech. A není se čemu divit, protože tento materiál nabízí mnoho výhod. Jednou z předností je nízká hmotnost, což znamená výrazně menší nároky na konstrukci. Polykarbonátový skleník také mnohem lépe drží teplo, protože dutinky slouží jako přirozená izolace, takže jde o jasnou volbu při plánovaném vytápění. Potěší i jednodušší instalace. V případě polykarbonátu je navíc možné dosáhnout obloukového tvaru skleníku. Životnost polykarbonátu je zhruba 10 až 20 let v závislosti na typu a podmínkách, takže je potřeba počítat s výměnou.

Skleníky BuildexSkleníky Buildex | Buildex Group s.r.o.

Kvalitní skleník od odborníků

Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv variantu, vždy je důležitá i samotná kvalita jednotlivých prvků a konstrukce. Z toho důvodu je nutné obrátit se na odborníky v oboru, kteří dokážou poradit a nabídnou vhodnou variantu přímo pro vaše použití. Přesně takové zázemí a všechny důležité informace k tomu nabízí skleníky Buildex.

Zdroj informací: Skleníky Buildex