Mlžení kolem zakázky století: Komu padnou Dukovany?

Nezvládli jsme zkrotit koronavirovou pandemii, nezvládli jsme vymyslet funkční systém státní správy, tak si pojďme schopnosti naší vlády potrénovat na něčem menším a bezpečnějším... Třeba na takové jaderné elektrárně! Pojďte se s námi v Událostech Luďka Staňka z produkce internetové televize Mall.tv podívat, jakou další hračku si naši politici rozhodli pořídit.

Vláda, které spadnou servery, i když si objednává toaletiní papír na ministerstvo, se chystá na největší zakázku v historii téhle země. Dostavbu jaderné elektrárny Dukovany. Nový blok by měl pokrýt zhruba desetinu české spotřeby a bude to stát jen pár korunek... Konkrétně pak 250 miliard korunek.

Snaha o dostavbu atomových elektráren v Česku je takový národní folklór asi jako chléb se solí nebo ponožky v sandálech. A vypadá to, že ani tentokrát to nebude lepší. Vláda totiž odvolala jaderného zmocněnce Jaroslava Míla, který se stavěl proti účasti Ruska a Číny v tendru. A můžete hádat jen jednou, kdo naopak tyto dvě země vyzdvihuje jako naše nejlepší přátele, jimž bychom snad tuto zakázku měli svěřit i bez nějakého zbytečného výběrového řízení...

Více se dozvíte v Událostech Luďka Staňka, které najdete ve videu v úvodu článku.