Zase to spadlo! Český stát online? Možná v příštím století

Spadl další systém státní správy, rychle si něco přejte! Ani po několika pokusech, které skončily fiaskem, totiž naši IT odborníci nepřišli na to, jak vytvořit funkční webovou stránku. Pojďte se s námi v Událostech Luďka Staňka z produkce internetové televize Mall.tv podívat, jak pěkně a hladce odstartovalo letošní sčítání obyvatelstva.

Když se stát chystá dělat něco online, je téměř jisté, že to skončí průšvihem. A po fiasku s dálničními známkami, registračním systémem na očkování, se oficiální start sčítání obyvatelstva sledoval s opravdu velkou radostí a ti protřelí si připravili i popcorn. A nebyli jsme zklamaní, spadlo to totiž i tentokrát!

Systém byl nakonec sice opraven, sčítání obyvatelstva je však odsouzeno k záhubě už od počáteční myšlenky na to ho zrealizovat. Koho by taky napadlo na vrcholu epidemie slušné lidi otravovat s takovou blbostí, která se klidně mohla odložit? Ale ne, sečtete se prostě stůj co stůj a nedejbože, že byste chtěli tuto akci sabotovat. Stát vám hned napaří flastr deset tisíc korun! Což je mimochodem pětkrát více, než když Prymulovi s Faltýnkem uspořádáte party na Vyšehradě...

Více se dozvíte v Událostech Luďka Staňka, které najdete ve videu v úvodu článku.