Jak nás obohatil rok s pandemií? Spousta dosud nepoznaných slov a nálož báječných osobností

Před rokem jsme neznali půlku pojmů z našeho dnešního každodenního slovníčku. Před rokem nám nic neříkaly jména jako Žaloudík, Peková nebo Adámková. Před rokem jsme si mysleli, že Basiková, Krainová a Czáková jsou vcelku normální. Ach, kde ty loňské sněhy jsou. Pojďte se s námi ve speicálních Událostech Luďka Staňka ohlédnout za tím, co nám uplynulý rok dal a vzal. teda hlavně dal, ale radost jako pod stromečkem o Vánocích nečekejte. Více na Mall.tv.

Kdybyste třebas v lednu 2020 vyrazili na ulici v roušce, nebo nedejbůh v respirátoru, jednoznačně byste si vysloužili dost pochybovačných a často i znechucených pohledů. Jen pár týdnů trvalo než se karty obrátily. Jenže pandemie nám nepřinešla jen nový pohled na osobní hygienu a prevenci.

S novou a neznámou nemocí se nám vyrojila celá řada na slovo vzatých odborníků. Mnozí nám dávali naději, ale všichni pohořeli, proti covidu nás nezachrání kysané zelí, neprotestovali jsme se k mezinárodnímu průšvihu, ani se neukázalo, že je dobrý nápad, abychom se nakazili všichni. Ačkoliv autoři těchto výroků rychle utichli, jedna polednice zůstala.