Zlaté české ručičky zvládnou všechno, vakcínu nevyjímaje

Česko se navzdory prázdnému eráru a zhrozeným odborníkům hodlá znovu pustit do vývoje vlastní vakcíny. A nás ambiciózní projekt za 250 mega zaujal natolik, že jsme vyslali na tiskovku našeho reportéra. Pojďte se s námi v Událostech Luďka Staňka z produkce internetové televize Mall.tv podívat, co k vývoji nové české vakcíny zjistil Tomáš Plhoň, který klade otázky, a vlastně ani nepotřebuje odpovědi.

Česká vláda hodlá nasypat desítky milionů do vývoje vlastní vakcíny, která by mohla být hotová přibližně tak za dva roky. Co na tom, že se tou dobou budeme možná válet v nějakým pěkným masovým hrobu, vakcína prostě vznikne stůj co stůj a každý Čech si ji nechá vlastenecky píchnout, i kdyby už naočkovaný dávno byl!

Proti zbytečnému projektu vystoupili dokonce i odborníci, podle nichž je technologie tý český vakcíny zastaralá zhruba o půl století. Podle vlády tomu ale nemůžou rozumět tak jako paní Věra Adámková, která vědecký tým vede a pyšní se prestižním titulem certifikované homeopatky. A úplnou náhodou je to i poslankyně ANO...

Více se dozvíte v Událostech Luďka Staňka, které najdete ve videu v úvodu článku.