Vévodkyně Meghan.

Vévodkyně Meghan. Zdroj: Reprofoto Youtube /CBS

Meghan Markle v Kriminálce Miami
Meghan Markle
Meghan Markle umí být sexy.
Meghan Markle a Jessica Mulroney byly velké kamarádky
Meghan Markle s prvním manželem Trevorem Engelsonem
52
Fotogalerie

Sexy zlobivá vévodkyně. Meghan Markel tvrdí, že o ní Buckinghamský palác šířil lži. To těžko

Američanka Meghan Markel se nejprve proslavila rolí sexy sekretářky v seriálu Kravaťáci. O několik let později jako velice rychlá známost britského prince Harryho, která skončila až u oltáře. Dnes je hlavně samozvaným štvancem Buckinghamského paláce a všech možných paparazziů.

Rozvedené Američanky jsou pro Windsory očividně osudné. Kdo se alespoň minimálně orientuje v historii této slavné rodiny, případně viděl seriál streamové televize Netflix Koruna, ten ze sebe nemůže tenhle neblahý pocit setřást. 

Jistě, princ Harry není následníkem trůnu, není rok 1936, on není Edward VIII. a ona není Wallis Simpson. Přesto si jsou osudy těchto dvojic lecčím podobné. Všichni čtyři způsobili vrásky na čele některým Britům, své rodině a v neposlední řadě Alžbětě II..

Tentokrát vzbudili Harry s Meghan rozruch upoutávkou na rozhovor s americkou moderátorkou Oprah Winfrey, který televize CBS odvysílá již tuto neděli. Meghan se v něm mimo jiné vyjádřila k tomu, proč se vzdali své role v královské rodině. 

"Nevím, jak by mohli očekávat, že po celé té době budeme stále jen mlčet, jestliže Firma hraje aktivní roli v šíření lží o nás," řekla Meghan. Firma (The Firm) je označení, kterým občas sama sebe charakterizuje britská královská rodina.

Zl(obiv)á holka

Není to poprvé, kdy se neshody mezi Londýnem a Los Angeles, kde Harry s Meghan pobývají, přetřásají na veřejnosti. Buckinghamský palác před časem například vyjádřil "velké znepokojení" nad informacemi v deníku The Times, který s odvoláním na nejmenované zdroje uvedl, že Meghan šikanovala své podřízené až k slzám, takže někteří odešli.

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu následně zveřejnili prohlášení, v němž takové zprávy popírají. Podle The Times Harry, vnuk královny Alžběty II., jednomu z nyní už bývalých asistentů královské rodiny rozmlouval stížnost na chování Meghan v roce 2018.

Buckinghamský palác ve svém prohlášení uvedl, že královská rodina "netoleruje a nebude tolerovat šikanování nebo pronásledování na pracovišti". Tvrzení prý prověří personální oddělení.

To svéhlavou Meghan pobouřilo a po své mluvčí vzkázala, že je "zarmoucena tímto posledním útokem na její charakter, zvláště když byla sama terčem šikanování".

Nevděčný vnuk

Podívejme se na to z pohledu královské rodiny. Jejich postavení stojí celé století na vratkých pilířích. Ustálo války, ne příliš šťastnou reality show, skandály, i prudký vývoj celé společnosti. Poučeni z minulosti a ne příliš šťastných rozhodnutí ohledně přijatelnosti sňatků svých členů, dopřáli Harrymu nebývalou svobodu v rozhodování. A on si tak mohl vzít ženu svých snů. A to i přes to, že byla neurozeného původu, rozvedená a herečka.

Místo toho, aby byl vděčný, postavil se na stranu své rozmazlené ženy, svou rodinu po pár letech opustil a ještě má tu drzost si na ní veřejně stěžovat.

Vzpomeňme na již zmíněného Edwarda, který se kvůli rozvedené Wallis vzdal trůnu a celý život prožil mimo svou milovanou vlast. Princeznu Margaret, neskonale zamilovanou do ženatého pobočníka svého otce, později zaměstnance paláce, nebo prince Charlese, který svou lásku nakonec získal. Tragický příběh, který tomu ale předcházel, známe všichni. I příběh Harryho je nakonec skandální. Ač se v tomto případě Windsorovi rozhodli zcela jinak.

Pokračování Koruny

Jediní, kdo si z této situace mohou mnout ruce, jsou scénáristé již zmiňovaného seriálu. Meghan se jim již od roku 2016 stará o skvělou budoucí linii příběhu, s dramatickou zápletkou. Navíc jako zkušená herečka, jíž ona dokáže být za každých okolností, což stále častěji předvádí v ubrečených rozhovorech, které poskytuje z bezpečí americké Kalifornie, by klidně mohla v Koruně hrát sama sebe. Hloupá je na to dost.

Jedno se ale vévodkyni nedá upřít, a tím je její sexy zevnějšek. Ten v minulosti bez skrupulí dávala na obdiv jak v seriálech, tak i na sociálních sítích. Podívejte se na fotografie dnes na oko prudérní Meghan Markel.