Video placeholde
Jiří Procházka porazil Švýcara Volkana Oezdemira knockoutem v druhém kole.
Jiří Procházka zasadil Volkanu Oezdemirovi několik tvrdých úderů a v první minutě druhého kola Švýcara knokautoval.
Jiří "Denisa" Procházka býval raubíř na diskotékách, srovnaly ho bojové sporty a kodex Bušidó
Jiří Procházka porazil Švýcara Volkana Oezdemira knockoutem v druhém kole.
Jiří Procházka porazil Švýcara Volkana Oezdemira knockoutem v druhém kole.
20
Fotogalerie

Jiří Denisa Procházka hodnotí sám sebe ve hře UFC 4: Libí se mi, že mám ruce dole, jinak se moc nepoznávám

Jiří Denisa Procházka patří momentálně k nejlepším českým MMA bojovníkům. Jeho premiérové vítězství v nejprestižnější organizaci UFC navíc natolik ohromilo svět, že se mu dostalo i pocty v podobě jeho virtuálního já ve stejnojmenné videohře. A to jako vůbec prvnímu Čechovi. Pozvali jsme ho proto do studia, kde si Jirka zahrál sám za sebe proti redaktorovi Reflexu a hodnotil, nakolik se hra blíží realitě. Kromě toho jsme hodnotili vybrané momenty z jeho zápasu s Volkanem Oezdemirem i taktiku pro jeho budoucí střet s Dominickem Reyesem. Podívejte se na rozhovor ve videu v úvodu článku.

Za normálních okolností by byl Jiří Denisa Procházka koncem února v USA, kde by nastoupil ke svému druhému zápasu organizace UFC proti Dominicu Reyesovi. Jenže jeho soupeř se zranil, a zápas tak byl odložen na 1. května. Využili jsme proto příležitosti a pozvali českého bojovníka k nám do studia, kde si mohl vyzkoušet souboj proti Dominicu Reyesovi alespoň na Playstationu 5 ve hře UFC 4. Ta vyšla už loni v létě, ale až letos v lednu do ní byl přidán jako bojovník právě Procházka.

„Jsem tam dost oplácaný, v reálu mám víc vyrýsováno. Ale docela sedí účes a vousy a líbí se mi, že mám při souboji ruce docela dole. To dělám i v reálu,“ byli Procházkovy první dojmy, když se ve hře uviděl. Jeho techniky ale vypadaly poměrně obyčejně a nenesly nic z jeho způsobu boje, o jeho ikonických „BJP“ (pozn. styl úderů přezdívaný „bomby jako piča“) nemluvě. „Žádné skenování nebo nahrávání mých pohybů neproběhlo, asi si vystačili s tím, co jsem předvedl v prvním zápase. Ze společnosti EA mi jen zavolali, že by mě rádi přidali do hry a jestli se na tom chci podílet, tak jsem souhlasil,“ doplnil Procházka okolnosti svého zařazení do bojové videohry.

Hodnocení hry ale nebylo vše, o čem je náš rozhovor. Řešili jsme jeho momentální bojovou přípravu i taktiku na Dominicka Reyese. Vrátili jsme se ale i k souboji s Volkanem Oezdemirem, kde Procházka popisuje, jak se dokáže během boje naplno koncetrovat, ale zároveň i situaci neustále zlehčovat. Dále jsme rozebrali, jaké to je bojovat v kleci během pandemie koronaviru nebo jak moc stíhá vnímat pokyny trenérů během zápasu. Podívejte se na rozhovor a dejte nám vědět, co na něj říkáte do komentářů pod článkem.