.

. Zdroj: La MakeUp

Kouzlo líčení Korejek: dokonalá pleť je symbolem krásy

Inovační nápady v líčení a péči o pleť, to je moderní Korea. Právě tady se objevují nové trendy v líčení, nové přípravky dekorativní a pečující kosmetiky. Náplasti pod oči, BB-krémy, cushion a tint na rty, to je jen malá ukázka vynálezů korejských odborníků na krásu. Ale jaké kosmetické přípravky používají samy Korejky? Jak vytvářejí denní líčení? To se dozvíte v následujícím článku.

Hlavním rysem současného make-upu Korejek je dokonalá pleť, která se považuje za symbol krásy a zdraví. Jak dosáhnout toho samého? Klíčem je důkladná a pravidelná péče. První krok čištění, to může trvat až 15 minut a dělí se na tři etapy: mytí obličeje pomocí čistícího oleje, pak následuje pěna. Třetí a poslední fází je peeling, který vyčistí póry od nečistot a odstraní odumřelé kožní buňky. 

Po čištění pleti následuje její tonizace. Toner normalizuje tvorbu mazu, vyrovnává barevný tón pleti, vyvažuje správné pH pleti. Po toneru přichází sérum, které pleti dodá potřebné vitamíny a minerály. Korejky dále aplikují krém na oční okolí a pleťový hydratační krém. Samozřejmě nezapomínají chránit svou pleť před sluncem, proto nanášejí pleťové krémy s ochranným filtrem SPF.  .. | La MakeUp

Korejské pečující kosmetické přípravky můžete objednat ZDE: https://makeup.cz/categorys/735034/

Korejské ženy nepoužívají klasické tekuté make-upy, ale BB krém, který kombinuje vlastnosti pečujícího krému a tekutého make-upu. BB krém se ihned přizpůsobí barvě pleti, sjednotí její barevný tón a dodá ji nádherný a přirozený lesk.

Dalším krokem je líčení očí. Korejské ženy k vizuálnímu zvětšení očí používají světlé odstíny s jemným třpytem, například bledě růžové, béžové, světle zlaté. To ale neznamená, že nemůžete experimentovat. Vyzkoušejte i sytější barvy, jako například korálové, broskvové nebo bobulové odstíny, které osvěží celkový vzhled a dodají líčení expresivitu. 

Pokud sledujete korejské trendy v líčení, určitě víte, že populární jsou všechny druhy očních šípek. Nejoblíbenější jsou rovné oční šipky, tedy ocásek směřující dolů. Díky nim budou oči vizuálně kulatější. 

Korejské ženy rovněž zdůrazňují dolní oční víčko, které imituje mírný otok.  Tento efekt je známý pod názvem »aegyo sal«, což znamená „oční úsměv” a je symbolem mladosti. Tento krok není nutné napodobovat, ale pokud přece jen chcete ve svém líčení trochu svěžesti, naneste na dolní víčko oční stíny ve světlých odstínech. Dokonalé líčení je hotové!