Video placeholde
Martin Mikyska alias Mikýř
Martin Mikyska alias Mikýř
Martin Mikyska alias Mikýř
Martin Mikyska alias Mikýř
Martin Mikyska alias Mikýř
17
Fotogalerie

Mikýř: O českém internetu jsem na začátku nevěděl vůbec nic, teď jsem jako Čtvrtníček s počítačem

Doma v kuchyni si pověsil zelené plátno, natočil se před ním na kameru a pak to týden v obýváku editoval. To je začátek Martina Mikysky alias Mikýře, který si svým pořadem Mikýřova úžasná pouť internetem maže na chleba české hvězdy on-line světa s velmi osobitým humorem. V pořadu internetové televize Mall.tv se věnuje nejen známým youtuberům a tiktokerům, ale i hercům, zpěvákům nebo politikům a jejich působení na sociálních sítích. Podívejte se na velký rozhovor ve videu v úvodu článku, který mapuje Mikýřovy začátky i současnou tvorbu a naznačuje budoucnost pořadu.

Martin Mikyska se většinu svého života věnoval snowboardingu. Dotáhl to až na několikanásobného mistra ČR. Ale to mu nestačilo. Po 20. narozeninách věděl, že se musí začít zabývat i něčím jiným, a tak se vrhl na videotvorbu. Po několika letech práce pro produkční společnost i vlastní tvorbě se posunul na současnou metu. Pro internetovou televizi Mall.tv stvořil pořad Mikýřova úžasná pouť internetem. A sledovanost vyletěla stropem. Daří se mu nejen na mateřském webu, ale i na Youtube či Facebooku, kde roste početná armáda jeho fanoušků.

Každý díl je neuvěřitelně postprodukčně náročný. I když vypadá, jako by byl celý dělaný na koleně v malování, opak je pravdou. Zatímco na začátku na něm pracoval Martin Mikyska sám, dnes už se na jeho výrobě podílí několik lidí. Používají profesionální počítače i programy, a i přesto jim technika během výroby vypovídá službu. Potvrzuje se, že aby něco vypadalo schválně špatně a přitom to bylo zábavné, a ne jen směšné, dá to ohromnou práci. A možná i to je klíč k úspěchu tohoto pořadu.

Někteří lidé ho přirovnávají ke Kazmovi, který také začínal sám před kamerou, Mikýř to tak ale nevidí. „Určité srovnávání v komentářích vnímám, ale nemyslím si, že by byla nějaká velká podobnost mezi mnou a Kazmou. Líbí se mi, když mě lidi srovnávají se Čtvrtníčkem a Českou sodou. To mě hřeje na duši, to je styl, který obdivuju a kam bych chtěl směřovat. Mikýř je takový Petr Čtvrtníček s počítačem,“ říká Martin Mikyska.

Pokud vám po přečtení tohoto článku ještě zbyly nějaké jednotky pozornosti, podívejte se na rozhovor v úvodu, ve kterém mimo jiné zjistíte, co si Mikýř myslí o Babišovu Čau lidi nebo o fotkách Alenky Schillerové na Instagramu. Dále zjistíte, kde přišel na svůj interferující oblek a co si myslí o komentářích fanoušků i haterů. Co na Mikýře říkáte, sledujete jeho pořad? Dejte nám vědět do komentářů!

Velký profil Martina Mikýře Mikysky najdete i v tištěném reflexu č. 1/2021, který je k dostání v trafikách a na webu ikiosek.cz >>>

Reflex 1/2021Reflex 1/2021|Archív