Vedení společnosti Vest (zleva): Kamil Večerka, Daniela Večerková, Jana Večerková a Stanislav Večerka.

Vedení společnosti Vest (zleva): Kamil Večerka, Daniela Večerková, Jana Večerková a Stanislav Večerka. Zdroj: vestzlin.cz

Příběh úspěšné české firmy Vest: slané dobroty pro malé i velké!

Tyčinková vůně dnes již legendárních Vestek se poprvé linula Bohuslavicemi u Zlína v roce 1996. „Začátky byly strastiplné. Nejdříve se na výrobě slaného pečiva podílelo jen několik členů naší rodiny. První Vánoce nás překvapilo nečekané množství objednávek, kvůli nimž jsme se na vánoční pohádky nedívali při pojídání cukroví u stromečku, ale při balení tyčinek u výrobní linky,“ vzpomíná jednatelka společnosti Jana Večerková, která Vest řídí spolu se svým manželem, švagrem a švagrovou.

Večerkovy (nejen) slané tyčinky

Dnes už ve Vestu, který se v roce 2000 přestěhoval do větších výrobních prostor ve Zlíně, pracuje asi 60 zaměstnanců a měsíčně se zde vyrobí zhruba milion kusů slaných pochutin. A co vlastně znamená název Vest? Odpověď je jednoduchá – jedná se o zkratku pro „Večerkovy slané tyčinky“. V současnosti však pod značkou Vest najdete v obchodech nejen tyčinky, ale i preclíky, krekry a mixy slaného pečiva různých tvarů a příchutí.

Největším hitem značky Vest jsou makové krekry Makovky, pečené preclíkové chipsy Precle nebo mixy slaného pečiva Quadro mix a Magic mix. U maminek jsou oblíbené také Kinder tyčinky upečené bez posypu soli a mají vysoký obsah vlákniny. Ať už zkrátka hledáte „zobání“ k televizi nebo chystáte pohoštění pro návštěvu, vyzkoušejte slané dobroty od Vestu, které potěší malé i velké!

Celý sortiment značky Vest čítá aktuálně zhruba tři desítky produktů, které lze koupit téměř ve všech prodejnách mezinárodních řetězců i v menších českých obchodních sítích. Nejvíce produktů značky Vest najdete v Kauflandu či v obchodech sítě COOP.

Vest přeje všem čtenářům Reflexu slané a veselé Vánoce!

vestzlin.cz