Zdroj: Samsung Electronics Czech and Slovak

5 důvodů, proč si pořídit mobil s ohebným displejem

Říkáte si, že ohebné telefony už tu byly. Ano, klasická „véčka“ nebo telefony, které se daly otevřít po své dlouhé straně a uvnitř se skrývala klávesnice. Co se ale stane, když se ohebnost posune na novou úroveň? Podívejme se zblízka na výhody moderních zařízení s ohebnými displeji.

1. Mobil nebo tablet? Obojí

Trend ohebných zařízení přináší i oříšky k rozlousknutí. Výrobci museli zdokonalit či vymyslet nová hardwarová i softwarová řešení, jako třeba nové panty nebo ohebný displej. Právě displej, srdce celého zařízení, byl největší hlavolam. Výrobci přicházeli s různými řešeními, ale to nejzajímavější představil Samsung u telefonu Galaxy Z Fold2 5G. Jedná se o vylepšenou druhou generaci ohebného mobilu, jež vám poskytne dva displeje: přední, který vypadá jako displej na klasickém mobilním telefonu, a ohebný vnitřní. Ten přichází ke slovu po otevření zařízení.

Samsung Electronics Czech and Slovak

2. Vystačíte si s jedním

Jednou z předností ohebných zařízení je jejich kompaktnost a přenositelnost, tedy zvýšené pohodlí ať jste kdekoliv. Taková zařízení jsou takzvaně „2v1“. Nemusíte s sebou tedy nosit výrazně větší a těžší laptop ani tablet, který se vám do kapsy rozhodně nevejde. Zcela jistě jste se někdy rozhodovali, zda si vystačíte s mobilním telefonem, anebo jestli budete potřebovat větší displej. Právě takové dilema vám pomůže vyřešit Samsung Galaxy Z Fold2 5G, který vám poskytne pohodlí ve velikosti chytrého telefonu a zároveň luxus většího displeje o uhlopříčce 7,6“.


3. Ergonomická a efektivní práce nyní i na mobilu

Zařízení s ohebným displejem nepřináší výhodu pouze v menším půdorysu. Jejich konstrukce může umožnit funkce, které by jinak byly možné pouze s pomocí dalších výrobků. Konkrétním příkladem je inovativní pant u Samsung Galaxy Z Fold2 5G, jež vám umožní telefon rozevřít do různých úhlů jako laptop a telefon „posadit“ na stůl. Tato funkce se nazývá režim Flex a zcela vám uvolní ruce. Můžete se takto účastnit videohovorů, sledovat filmy nebo prohlížet internet. Samozřejmostí je, že v každé polovině displeje můžete mít jiné otevřené okno a posunout tak multitasking na novou úroveň. Samsung vytvořil pro tento model funkci App Continuity, která vám zaručí, že po otevření Galaxy Z Fold2 5G se všechny aplikace, které byly otevřené na předním displeji, okamžitě otevřou na vnitřním displeji, a vy tak můžete pokračovat v práci

Samsung Electronics Czech and Slovak

4. Stativ? Co to je?

Dnešní chytré telefony jsou většinou vybavené kvalitními fotoaparáty, které se se kvalitou vyfocených snímků blíží, ne-li rovnají, klasickým fotoaparátům. Složitelné telefony nabízí něco navíc. Například konstrukce Galaxy Z Fold2 5G od Samsungu nahradí stativ. Telefon můžete rozložit do režimu Flex, nastavíte samospoušť a je to. Tento model vám zajistí nejen skvělé fotografie, ale i video. Navíc díky funkci Auto Framing můžete natáčet dynamičtější videa bez nutnosti editace. Auto Framing totiž automaticky rozpozná objekt v záběru a bude na něj ostřit a zoomovat a to i v případě, že se objekt bude pohybovat.

Samsung Electronics Czech and Slovak

5. Budete se vyjímat

Ohebné displeje a rozložitelné telefony ještě nemáme zažité. Není divu, vždyť se jedná o technologii posledních dvou let a na trhu existuje jen pár skutečně funkčních, sériově vyráběných zařízení. Společnost Samsung má hned dva zástupce v této kategorii: již zmíněné Galaxy Z Fold2 5G a Galaxy Z Flip 5G. Obě tato zařízení, díky své jedinečnosti, přitáhnou pozornost všech kolem vás. Kromě designu zaujme i výkon. U Galaxy Z Fold2 5G zajistí hladký běh všech aplikací obnovovací frekvence 120 Hz na vnitřním displeji a nejvýkonnější procesor, který vás nenechá na holičkách ani při hraní náročných her. Navíc podporuje i hyperrychlé sítě 5G a rychlé nabíjení Super Fast Charging.