Aria DiMezzo

Aria DiMezzo Zdroj: Facebook

Aria DiMezzo
Aria DiMezzo
Aria DiMezzo
Aria DiMezzo
Aria DiMezzo
5
Fotogalerie

F*ck the police, hlásala. Nyní transgender satanistka získala republikánskou nominaci na šerifa

Voliči okresu Cheshire v americkém státě New Hampshire se při posledních volbách nechali nachytat. Jejich pozornost jednoduchým způsobem prověřila transgender satanistka a anarchistka se zálibou v metalové hudbě. Aria DiMezzo nečekaně získala nominaci Republikánské strany na pozici místního šerifa. V sobotu 12. září to oznámil New Hampshire Journal.

DiMezzo se do dvacetitisícového města Keene přestěhovala teprve před dvěma lety. A už tehdy se ve volbách ucházela o nominaci na post místního šerifa, v tomhle případě ovšem neúspěšně. Ani prvotní nezdar ji však neodradil od další snahy, v roce 2020 tak opět zahájila kampaň. Jenže tentokrát zvolila poněkud jiný přístup.

Ke všem výše zmíněným atributům přidala ještě další výrazný motiv. Své tažení vedla s kontroverzním sloganem „F*ck the police“. „Jsem metr osmdesát vysoká transsexuálka se světle červenými vlasy a tetováními, která po městě jezdí v kabrioletu,“ řekla pro deník Boston Globe. „Je velmi těžké mě zapomenout,“ dodala.

Tu nejpodstatnější změnu si však nechávala pro sebe. DiMezzo byla původně členkou Libertariánské strany. Jelikož ale nevěřila tomu, že by zástupce z jejích řad mohl nominaci získat, vymyslela jednoduchou zkoušku na voliče. Před samotnými volbami se registrovala jako republikánka, a stala se tak kandidátkou jednoho ze dvou hlavních politických uskupení v zemi. Údajně chtěla poukázat na problém politického systému – lidé jsou prý ochotní slepě volit jakéhokoliv kandidáta své oblíbené strany.

Trik vyšel. Výhru neočekávala, přesto DiMezzo obdržela více než 4 tisíce hlasů. „Byla jsem jediný kandidát, ale kdyby si lidé dávali pozor, dostala bych 25 hlasů a prohrála bych s někým, kdo nebyl uvedený na oficiálním seznamu,“ komentovala svůj úspěch. V dalším kole voleb, které se bude konat v listopadu, se utká s nynějším šerifem a kandidátem Demokratické strany Elim Riverou.

Reakce veřejnosti

Uveřejnění příběhu v médiích zvedlo vlnu nespokojených ohlasů. A jen pár dní po získání nominace někdo přes celý bok jejího červeného kabrioletu nasprejoval obří penis a pejorativní nápis „fag“. „Kontroluji bezpečnostní záznam. Na 100 % je přitom zachytila kamera,“ zveřejnila společně s fotografií automobilu na svém facebookovém profilu.

K neobvyklému případu se vyjádřila i předsedkyně Republikánské strany okresu Cheshire Marylin Huston. „Když se podíváte na její sociální sítě a politická vyjádření, nezapadá do směřování Republikánské strany,“ uvedla kromě gratulace na adresu nečekané kandidátky.