Ve svých 103 letech si Dorothy Pollacková nechala vytetovat žabičku

Ve svých 103 letech si Dorothy Pollacková nechala vytetovat žabičku Zdroj: Twitter

Ve svých 103 letech si Dorothy Pollacková nechala vytetovat žabičku
Ve svých 103 letech si Dorothy Pollacková nechala vytetovat žabičku
Ve svých 103 letech si Dorothy Pollacková nechala vytetovat žabičku
3
Fotogalerie

Jak se tetuje 103 let stará kůže? Babička si splnila životní sen a oslavila konec koronavirové izolace

Dorothy Pollack oslavila 16. června své 103. narozeniny. A jelikož poslední měsíce strávila zavřená v pečovatelském domě bez možnosti setkávání se se svými příbuznými, rozhodla se oslavit konec domácího vězení víc než velkolepě. Pod jehlou.

„Nejspíš o tom snila už mnoho let, ale pořád nepřicházel ten správný okamžik,“ nechala se slyšet její vnučka Tereza Zavitz-Jonesová. „Kvůli pandemii koronaviru zůstala babička několik měsíců izolovaná v pečovatelském domě a jediné zprávy, které jsme od jejích ošetřovatelek dostávaly, byly ty, že je nezvykle depresivní a smutná,“ uvedla v rozhovoru pro CNN.

Její příbuzní se proto rozhodli, že svou stoletou babičku musí dostat ven, aby se jí vrátila chuť do života.

Jako vyměněná

„Babička se chvíli rozkoukávala a za několik týdnů suše prohlásila, že si chce nechat udělat tetování,“ doplnila Zavitz-Jonesová.

Ačkoliv před několika lety Dorothy k tetování vyzýval sám její vnuk, kterému to přišlo jako cool nápad, mít potetovanou babičku, stará dáma si k tomuto životnímu rozhodnutí nejspíš potřebovala dojít sama.

„Najednou to přišlo, prostě jsem ucítila, že chci tetování,“ nechala se slyšet. „A taky jsem rovnou věděla co. Žábu. Proč? Protože mám žáby moc ráda,“ doplnila.

A tak si ani ne po týdnu od svého životního rozhodnutí vyhrnula rukávy a trpělivě se usadila v tatérském salonu Raye Reasonera Jr.

Ten byl pochopitelně z návštěvy letité zákaznice víc než nadšený. 

„Přistoupila k tomu opravdu hrdinně. Ani sebou necukla. Vlastně se chovala tak, jako by pod jehlou sedala denně,“ uvedl tatér, kterému stoletá babička se žábou na ruce udělala dokonalou reklamu.

Dorothy je ze svého tetování nadšená a už své vnuky připravuje na další bod ze svého seznamu splněných přání. Ráda by se prý brzy svezla na pořádné motorce. Těžko říct, co bude následovat, možná cesta kolem světa…

Magická hranice

Dorothy není jedinou stoletou rebelkou. Ve stejném věku se před šesti lety pro svou první kérku rozhodla také Evelyn Kottman ze Seatlu. Ke svým tehdejším 103. narozeninám se nechala nejen potetovat, ale navíc strávila noc u výherních automatů v kasinu.

Dáma, která přežila obě světové války, se na stará kolena údajně naučila také kouřit marihuanu a degustovat whisky. Jestli se jí s tím do konce života podařilo i přestat, se nám bohužel nepodařilo zjistit.