Video placeholde

Zaručené tipy pro majitele aut: Kdy se vyplatí havarijní pojištění a co udělat jako první při nehodě v zahraničí?

Jaký je rozdíl mezi povinným ručením a havarijním pojištěním? Kdy se vám vyplatí zřídit si havarijní pojištění a kdy už ne? Co dělat, když nabouráte v zahraničí nebo ve služebním autě? Nejen na tyto otázky odpovídáme v rozhovoru s produktovým manažerem společnosti Klik.cz Davidem Červenkou.

Jak už z názvu vyplývá, povinné ručení je při vlastnění vozu povinné. To havarijní pojištění je dobrovolné. Zatímco to první kryje škodu způsobenou na životech a majetku druhých, to druhé pomůže vám a tomu, abyste mohli po případné nehodě brzy opět za volant. „Havarijní pojištění bych doporučil všem lidem, pro které je auto každodenní nutností. Není ani tak důležité stáří či typ auta, ale vaše osobní potřeba a finanční situace,“ říká David Červenka ze společnosti Klik.cz.

Ve videu v úvodu článku se také dozvíte, zda o bonusy u povinného ručení přicházíte jen u závažné dopravní nehody nebo jen u lehkého ťuknutí cizího auta či co udělat jako první, když havarujete v zahraničí a při nehodě nikoho nezraníte. Podívejte se!