Festival Maker Faire Prague bude online

Festival Maker Faire Prague bude online Zdroj: Maker Faire Prague

Festival Maker Faire Prague bude online
Festival Maker Faire Prague bude online
Festival Maker Faire Prague bude online
Festival Maker Faire Prague bude online
Festival Maker Faire Prague bude online
11
Fotogalerie

Festival Maker Faire Prague bude online, domácí kutilové čas v karanténě zužitkovali naplno

Novodobí kutilové a bastlíři se letos nemohou sejít v osobně, a tak to zkusí  digitálně. Oblíbený festival Maker Faire Prague může být podle organizátorů plný zábavy a inspirace i online: Z virtuálního studia se chystají vypustit balón do stratosféry, nabídnou řadu workshopů, reportáží a překvapení. A chybět nebude ani tvoření s ábíčkem.

Online verze festivalu Maker Faire bude 29. a 30. května. Pro zájemce je připraven bohatý program: Živé přenosy, rozhovory s makery, reportáže přímo z makerských dílen a online workshopy. „Jdeme neprošlapanou cestou. Ale kdo jiný by měl zkusit přenést festival do online prostředí než právě lidé z makerského prostředí? Budeme první a snad se nám povede ukázat možnosti, které nám nabízí internet... a pozitivně překvapit,“ říká Jan Kužník, programový ředitel festivalu.

Maker Faire online: Živá videa a reportáže

Organizátoři připravili pro virtuální návštěvníky několik hodin přímých přenosů, videí a reportáží, kde uvidí makery v akci tak detailně, jak by to v reálu nebylo možné. Páteční odpoledne bude spolumoderovat Vladimír Kořen, sobotou provede vedle Jana Kužníka Milan Blažek. „Byli to právě i makeři a kutilové, kteří svým umem a okamžitou reakcí výrazně pomohli zvládnout epidemii koronaviru na samém začátku. Bez roušek ušitých doma, ochranných štítů vytištěných na 3D tiskárnách, bez podomácku vyrobených dezinfekcí a naší obecné schopnosti improvizovat to mohlo dopadnout mnohem hůř,“ dodává Jan Kužník.

Rozhodnutí zkusit zorganizovat online festival Maker Faire padlo v dubnu, kdy bylo jasné, že minimálně do poloviny roku není šance udělat žádný festival, veletrh nebo setkání několika tisíc lidí. „Spousta z nás je doma, a má tak nečekaně hodně času na své koníčky a tvůrčí projekty. Věřím, že online verze Maker Faire spoustu lidí inspiruje a třeba se pustí do něčeho vlastního,“ říká Josef Průša, CEO firmy Prusa Research. Právě společnost Prusa Research a také hl. m. Praha jsou hlavními partnery online festivalu.

Ve čtení pokračujte zde >>>