Zdroj: Shutterstock

Spořit je důležité v každém věku, vybírejte ale produkty šité na míru

Pravidelně si spoř! K tomu mnozí rodiče nabádají své děti. Nezapomínají při tom ale tak trochu i na sebe? Mít dostatečnou finanční rezervu a pravidelně si odkládat na budoucí potřeby a plány je důležité v každém věku. Na trhu jsou spořicí produkty určené pro všechny věkové kategorie. Například Stavební spoření 55+ od Wüstenrot, které je určeno klientům starších 55 let, nabízí veškeré výhody klasického (a v Čechách velmi oblíbeného) stavebního spoření, včetně státního příspěvku. Plus má řadu příjemných bonusů. Hodí se všem starším klientům, kteří si chtějí naspořit nejen na budoucí rekonstrukce a úpravy bytů či domů, ale plánují třeba i pomoc dětem či vnoučatům s pořízením vysněného bydlení.

Vyberte si produkt určený pro vás

Stavební spoření má podle statistik zhruba každý třetí Čech, a to bez ohledu na věk. Někteří klienti si jej dokonce uzavírají opakovaně. „Typickým příkladem jsou rodiče, kteří spořili se stavebním spořením svým dětem. Když děti řešily vlastní bydlení, rodiče jim finančně pomohli. I nadále ale chtějí spořit, tentokrát ale už pro vlastní budoucí potřeby, a tak ve stavebním spoření pokračují,“ uvádí Jiří Procházka ze společnosti Wüstenrot a dodává: „Právě pro ně je naprosto ideální produkt Stavební spoření 55+, které je určeno klientům nad 55 let. Toto spoření má všechny atributy dobře známého stavebního spoření. Již při podpisu smlouvy klientům garantujeme zajímavou úrokovou sazbu 1,2 % p.a. Navíc je Stavební spoření 55+ bez poplatku za sjednání smlouvy.“ Flexibilní stavební spoření nabízí i možnost vybrat naspořené prostředky již po dvou letech od založení, pokud bude klient potřebovat prostředky např. z důvodu mimořádné situace. „Stavební spoření se tak stává zajímavější i pro generaci, která často preferuje kratší časový horizont spoření a snadnější přístup ke svým úsporám,“ doplňuje Jiří Procházka.

Shutterstock

Počítejte s námi aneb modelový příklad

Při podpisu smlouvy Stavebního spoření 55+ si klient může zvolit mezi cílovou částkou 200 nebo 500 tisíc korun. Na účet vztahující se ke smlouvě o stavebním spoření musí klient vložit do 4 měsíců částku 2 tisíce, resp. 5 tisíc korun, právě dle zvolené cílové částky. Z této částky je pak ideální měsíčně spořit 0,5 %, tedy 1 – 2 500 tisíce Kč. Pro získání plné státní roční podpory vychází měsíční částka na 1 800 Kč měsíčně.

Pro konkrétnější představu uvedu ještě příklad. Při měsíčním odkládání tří tisíc korun budete mít za šest let naspořeno, včetně státního příspěvku, více než 234 tisíc Kč,“ upřesňuje Jiří Procházka ze společnosti Wüstenrot.

Pro koho je Stavební spoření 55+ určeno?

Na zvýhodněné podmínky Stavebního spoření 55+ u Wüstenrot dosáhne kdokoliv, komu je v době založení smlouvy minimálně 55 let. Žádné jiné specifikace produkt nemá.

Hlavní výhody produktu Stavební spoření 55+

  • Bez poplatku za sjednání smlouvy o stavebním spoření
  • Atraktivní úroková sazba 1,2 % p. a.
  • Státní podpora až 2 000,- Kč ročně
  • V případě nenadálé situace a potřeby předčasného ukončení smlouvy je možné po dvou letech spoření smlouvu bez poplatku ukončit. Klient v tom případě ale přichází o možnost získání státní podpory.