Zdeněk Hřib

Zdeněk Hřib Zdroj: Michael Tomeš, E15

Pirátský kandidát na pražského primátora Hřib: Investice Prahy bývají malou domů pro kmotry

Piráti chtějí na pražský magistrát vplout s nadpoloviční většinou v zastupitelstvu. Do čela si však postavili takřka neznámého lékaře Zdeňka Hřiba, který by chtěl být příštím primátorem. „Nepotřebujeme být stranou známých tváří. Ty mají dodat důvěryhodnost stranám, které ji postrádají,“ tvrdí Hřib.

Piráti mají spolu s ANO a ODS vyrovnané šance na úspěch. Čím to je, že volby v Praze jsou tentokrát bez favorita?

Lidé jsou zjevně znechuceni tou politikou, kterou realizovalo ANO. To například slibovalo, že zatočí s politickými trafikami a přitom ta stávající koalice je držená pohromadě de facto systémem trafik. Na kandidátce ANO jsou význační trafikanti, například dvojka kandidátky poslanec Patrik Nacher sedí v dozorčí radě městské firmy Pražská plynárenská holding. Tato společnost přitom nemá žádné zaměstnance a přesto se tam rozděluje sedm milionů ročně na odměnách. Nedokážu si představit lepší případ trafiky. S touto firmou se i soudíme, protože nám nechtějí sdělit, jakým způsobem si ty odměny rozdělují.

Co vy budete považovat za úspěch?

Já jsem skromný a spokojím se s jakýmkoli výsledkem, který nám zaručí minimálně 33 mandátů v 65členném zastupitelstvu. Tedy takový výsledek, který neumožní kmotrům, aby nás obešli. My ty volby potřebujeme opravdu vyhrát k tomu, aby se tady začaly dít změny. Mimo Prahu bych čekal, že bychom měli udržet Mariánské Lázně a že významně posílíme ve velkých městech.

Celý rozhovor si přeštěte na webu w15.cz >>>