Odbojářský XCOM z druhé světové války si necháme líbit.

Odbojářský XCOM z druhé světové války si necháme líbit. Zdroj: Centurion Developments

Odbojářský XCOM z druhé světové války si necháme líbit.
Odbojářský XCOM z druhé světové války si necháme líbit.
Odbojářský XCOM z druhé světové války si necháme líbit.
Odbojářský XCOM z druhé světové války si necháme líbit.
Odbojářský XCOM z druhé světové války si necháme líbit.
10
Fotogalerie

Vybírají se prachy na zabití Heydricha! Odbojovou hru Forgotten but Unbroken dabuje i Petr Rychlý

Slovenské herní studio Centurion Developments se pustilo do ambiciózního úkolu - vytvořit komplexní taktickou videohru, v níž budete kontrolovat své vlastní odbojáře během druhé světové války. Studio právě v tuto chvíli vybírá peníze na Kickstarteru a některé slibované milníky jsou mimořádně zajímavé. Jako třeba operace Anthropoid. 

Českých a slovenských her není nikdy dost. Nejen proto, že jich nevzniká zdaleka tolik, kolik bychom chtěli, ale hlavně proto, že řada z nich je naprosto excelentních. Z těch známějších můžeme jmenovat Armu nebo Kingdom Come, z těch méně známých indie střílečku HROT nebo strategii Workers and Resources: Soviet Republic od slovenského studia 3Division.

Teď chystají Slováci něco mimořádně zajímavého. Taktickou tahovou hru, otevřeně inspirovanou legendárním XCOMem, ale tentokrát to nebudou emzáci, kdo od vás dostane kulku do hlavy, budou to náckové. Chystaná hra Forgotten but Unbroken vám dá do rukou partu odbojářů, s nimiž budete za pomoci svého taktického uvažování, trochy štěstího a velkého množství kulek a granátů likvidovat gestapáky, esesáky a wehrmachťáky.

Válka něco stojí

Problém samozřejmě je, že vývoj takové videohry stojí velké množství peněz, obzvlášť v podobě jakou si studio v Nitře představuje. Takže se rozhodli otočit se na herní komunitu a požádat o příspěvek na Kickstarteru. Do vybrání kýžené částky zbývají necelé tři týdny a částka utěšeně roste. 

Už teď jsme viděli hromadu slibných featerů jako je třeba česká dabing, na němž se mimochodem participuje legenda herního dabingu Petr Rychlý. Akce a mise, které budete plnit samozřejmě zvyšuje vaši reputaci u spojeneckých frakcí. A je na vás, jestli to budete hrát spíš na Západ nebo na Východ. Budete si moct vybudovat vlastní tajnou základnu. Vaši odbojáři budou děleni do šesti classů jako je expert na výbušniny, frajer s nožem, medik nebo sniper. Jo a máme slíbené některé legendární postavy druhé světové války. Vasilij Zajcev a Mad Jack Churchill s mečem v ruce na straně hrdinů, mezi záporáky svině typu Otto Skorzeny. 

V závislosti na výši vybrané částky nicméně stojí jednak množství obsahu a jednak prezentace obsahu. Protože mezi přidanými cíly jsou uvedené věci jako animované cutscény, hromada dalších hrdinů, ale hlavně operace Anthropoid. Pokud jste četli cokoli o éře českého protektorátu, nejspíš jste vždycky chtěli Heydrichovi pustit kulku do čela. Teď možná budete mít možnost.

Přispět na kampaň můžete tady… a kdyby něco, uvidíme se v kryptě pod Cyrilem a Metodějem.