Pentiment je pravděpodobně nejzajímavější hra na listopad

Pentiment je pravděpodobně nejzajímavější hra na listopad Zdroj: Obsidian Entertainment

Středověká ilustrace, God of War a Warhammer střílečka! 6 her, které nesmíte v listopadu minout

Vánoce se blíží, což znamená, že se nejrůznější trhy začínají plnit kvalitními produkty. Knížky, filmy, hry, všechno, co můžete dát pod stromeček, teď leze ven. Pojďme se podívat, co poleze ven během listopadu jako krmení pro vaše herní počítače a konzole.

Pokračování 2 / 7

God of War: Ragnarok

Video placeholde
Hra God of War: Ragnarok • YouTube@PlayStation

Pokud jste u videoher strávili alespoň pár hodin, pravděpodobně jste seznámeni s Kratosem. A touhle dobou už moc dobře víte, jestli tahle hra bude pro vás nebo ne. Já osobně nejsem velký fanda výletu řeckého boha války do severské mytologie, měl jsem pocit, že Bůh války ztratil s rebootem svou pubertální divokost a přehnanou brutalitu, ale… jestli vám sedl serióznější tón předchozího dílu, Ragnarok pro vás bude jistě velkým potěšením.

9. listopadu vychází na PlayStation 4, PlayStation 5.

Pokračování 3 / 7

Warhammer 40,000: Darktide

Video placeholde
Hra Warhammer 40,000: Darktide • YouTube@GameSpot

Tohle je jeden z nejočekávanějších výletů do čtyřicátého milénia za dlouhou dlouhou dobu. Studio Fat Shark před pár lety vytvořilo fenomenální fantasy Warhammer hru Vermintide (s ještě lepším pokračováním), bylo to v podstatě Left 4 Dead ve světě Warhammeru. Tohle je Left 4 Dead ve světě Warhammer 40,000. Kde je jenom válka, fašouni a monstra. Něco jako Facebook.

30. listopadu vychází na Windows PC.

Pokračování 4 / 7

World of Warcraft: Dragonflight

Video placeholde
Hra World of Warcraft: Dragoflight • YouTube@GameSpot

Dávno jsou pryč doby, kdy nové rozšíření WoWka chvělo celou herní scénou, ale i když jste na legendu MMOček nesáhli léta, je tak nějak uklidňující vědět, že tam je, stále funguje a stále tam přibývají nové příběhy. Tentokrát jsou to draci, kteří hodlají odstartovat nový dračí věk. Nebo co. Takže… zpátky ke svému paladinovi na osmdesátém levelu!

28. listopadu vychází na Windows PC, Mac.

Pokračování 5 / 7

Dark Pictures Anthology: The Devil in me

Video placeholde
Hra Dark Pictures Anthology: The Devil in me • YouTube@PlayStation

Po skvělém interaktivním slasher horroru Until Dawn si udělali tvůrci celou, velice volně provázanou antologickou sérii, velice kreativně nazvanou Dark Pictures Anthology. Už jste díky tomu mohli odehrát příběh na strašidelné lodi, navštívit městečko, kde se dřív upalovaly čarodějnice a vidět americké vojáky, kteří najdou v poušti něco nepěkného. Tentokrát je to banda teenagerů, která tráví noc v hotelu á la H. H. Holmes. Nevypadá to na nic inovativního, ale když máte tenhle typ zábavy rádi, vděčně vám to poslouží. 

18. listopadu vychází na PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Windows PC.

Pokračování 6 / 7

Pentiment

Video placeholde
Hra Pentiment • YouTube@GameSpot Trailers

Pentiment je pravděpodobně nejzajímavější hra na tomhle seznamu. Tak zaprvé, je to historické RPG/adventura, kde hrajete ilustrátora knih. V Německu. V šestnáctém století. Samo o sobě originální. Teď pozor! Hra vypadá jako ilustrace knihy ze šestnáctého století. A teď to nejlepší – hru vyvinuli vývojáři z Obsidian Entertainment. Však víte. Lidi, co dělali Fallout: New Vegas, Outer Worlds, druhý Neverwinter Nights, Rytíře Staré republiky. Možná nejlepší RPG vývojáři na světě. Neexistuje důvod tuhle hru nezkusit.

15. listopadu vychází na Xbox One, Xbox Series X/S, Windows PC.

Pokračování 7 / 7

The Chant

Video placeholde
Hra The Chant • YouTube@PlayStation

A nakonec The Chant. Jedna z nejzajímavějších hororových her, která se objevila za posledních pár let. Vypadá to jako akční adventura s průměrným soubojovým systémem, ale hlavní tah má tady příběh, atmosféra a vizuály. A ty všechny evokují sedmdesátkové sektářské šílenství a filmy od Justina Bensona nebo Pana Cosmata. Téměř cítím mráz v zádech.

3. listopadu vychází na PlayStation 5, Xbox Series X/S, Windows PC.