Video placeholde

Zapálil si jointa u soudu, kde byl kvůli držení marihuany. Přibylo mu druhé obvinění z držení marihuany

Dvacetiletý američan Spencer Boston z Tennessee stanul v pondělí před soudem, aby se zodpovídal z obvinění kvůli nelegálnímu držení drog. Předvolán byl kvůli malému množství marihuany a nejspíše by vyvázl s mírným trestem. K tomu však nedošlo, neboť Spencer se rozhodl svou přítomnost u soudu využít k protestu za legalizaci marihuany a to slovem i činem.

Když nastal čas, aby se Spencer vyjádřil k obvinění, začal místo sebe obhajovat marihuanu samotnou:

„Myslím, že zdejší zákon ohledně marihuany je nefér a myslím, že lidé si zalouží víc, protože marihuana je velmi neškodná droga a je užívána už věky, v 80. a 90. Letech…“

Soudce však nenechá Spencera řečnit mimo téma a pohotově mu skáče do řeči:

„Tohle jsem slyšel už mnohokrát, takže s tím ani nezačínejte. Nevím, jestli je marihuana špatná, nebo dobrá, ale vím, že je nezákonná.“

Spencer poté využije chvilku nepozornosti soudce i přítomné ostrahy, sáhne rychle do kapsy u bundy a vzápětí zkušeně zápalkou rozžne předem připraveného jointa. Než ostraha zareaguje, Spencer si stihne párkrát šluknout a při zatýkání zvolá k přihlížejícím: „My lidé si zasloužíme víc.“ Soudce pak už jen stroze nařizuje ostraze, ať Spencera odvede do vazby.

Kromě původního obvinění z držení marihuany tedy Spenceru Bostonovi přibylo další obvinění z držení marihuany a navíc stráví 10 dní ve vazbě za pohrdání soudem. Nové soudní líčení se Spencerem proběhne v polovině dubna a nám nezbývá než čekat, jakou taškařici si Spencer pro toto líčení připraví.