Video placeholde

Transformers v reálu: Robotický oblek z Japonska vás promění v obří monstrum

Na robotických oblecích již roky pracuje společnost Skeletonics. Podle jejich slov vám obleky mají dodat „pocit, že jste obr“. Exoskeleton promění svého pilota na téměř 3 metry vysoké monstrum. V obleku můžete pohybovat končetinami, což ovládá robotické ruce a nohy, zatímco tlačítka na ovladačích vám umožní ovládat robotovy prsty. V tomhle japonském obleku se konečně můžete pomstít těm, kteří vás ve škole šikanovali.

Skeletonics své obleky stále zdokonalují. Jejich čtvrtá verze robotického exoskeletonu, model Arrive, váží pouhých 40 kg, měří dva a půl metru a na jedno nabití vydrží operovat hodinu, což je dost času na zterorizování menšího městečka či vesnice. Model Arrive, který je určen k „zábavě a rekreaci“, vás vyjde zhruba na 800 000 Kč, šance vyděsit sousedovy děti je ovšem k nezaplacení.

Společnost vám robota sestaví na míru a podstoupíte trénink k jeho ovládání. Hlava robota se svítícíma očima je volitelná. Končetiny robota kopírují pohyby uživatele systémem kloubů bez pomoci elektřiny. Zbytek těla je sestaven z elektrických i mechanických prvků a vnější šasi je tvořena sklolaminátem vyztuženým plastem.