Video placeholde
Íránský Hulk Sajad Gharibi
Íránský Hulk Sajad Gharibi
Íránský Hulk Sajad Gharibi
Íránský Hulk Sajad Gharibi
Íránský Hulk Sajad Gharibi
12
Fotogalerie

Neuvěřitelný íránský Hulk: Hromotluk na steroidech chtěl bojovat s ISIS a dnes touží zápasit v kleci bez rukavic

Sajad Gharibi, díky své velikosti a tvaru přezdívaný íránský Hulk nebo perský Herkules, ve svých dvaceti sedmi letech měří 186 cm a váží 175 kg. Tohoto člověka jen tak s rukama podél těla neuvidíte. Íránský vzpěrač a kulturista jí 7 jídel denně, a když trénuje, tak až 11 jídel. Vzpírá váhy těžší, než je on sám, a na Instagramu ho obdivuje skoro půl milionu lidí. V letadle by se vedle něj ale tísnit nechtěli.

V roce 2016 Gharibi prohlásil, že se dobrovolně přidá k íránským ozbrojeným silám bojujícím na straně Bašára al-Asada proti teroristické skupině ISIS. Z válčení však nakonec nic nebylo, nejspíš proto, že íránský Hulk se nevešel do uniformy, svěřenou zbraň rozmáčkl, nevtěsnal se ani do džípu ani do helikoptéry a pěšky na bojiště prostě nedošel. Sajada nyní čeká nová výzva. Už několik let se totiž snaží dostat do světa bojového sportu a nyní se mu konečně poštěstilo. Organizace Bare Knuckle FC (BKFC), specializující se na souboje bez rukavic neboli s holými klouby, oznámila, že se v jejich ringu začátkem roku 2020 objeví zmiňované íránské monstrum.

Kolem jeho účasti ovšem vyvstává mnoho dohadů a pochybností. Jestli Hulk projde dopingovými testy či jestli se někdo s takovými testy bude vůbec obtěžovat, je zatím ve hvězdách. Mrštnost, ba dokonce i obyčejná pohyblivost také nebudou jeho nejsilnější stránkou, a tak se nabízí otázka, koho mu seženou jako protivníka? Lze vůbec sehnat někoho podobných rozměrů? A pokud ano, nebude jejich klání připomínat šarvátku krátkorukých tyranosaurů? Pokud bude Hulk naopak čelit někomu menšímu a rychlejšímu, ocitne se po vzoru Davida a Goliáše opět v nevýhodě, neboť uvést masivní končetiny do pohybu nebude bleskurychlý úkon. Ať už bude Ghabiri bojovat proti komukoliv, nikdo neočekává dlouhý zápas, rozhodně by ale mohl být zajímavý.