Video placeholde

Novinář kritizoval finský hokejový tým před mistrovstvím světa. Když vyhráli zlato, tak svůj článek snědl

Máte někdy pocit, že Češi jsou národem kritiků a sportovních trenérů? Vždy v době kolem mistrovství světa v hokeji se tyto dvě schopnosti propojí. Ale nejsme v tom sami. I ve Finsku se umí do svých elitních sportovců strefovat. Jeden novinář dokonce před světovým šampionátem napsal, že je jejich tým ten vůbec nejhorší v historii. Když podceňovaný manšaft vyhrál zlato, jako omluvu svůj článek snědl. Podívejte se na video.

Šéf sportovní sekce deníku Hufvudstadsbladet Filip Saxén zveřejnil před začátkem mistrovství světa komentář, v němž tvrdil, že finský výběr je tím nejhorším, co kdy tato země vyslala. Jako maximální možný úspěch označoval postup do čtvrtfinále. Když ale partička mladíků senzačně zvítězila, musel svůj postoj přehodnotit.

Tým kolem kapitána Anttily, mladého snajpra Kaapa Kakka a zázračného brankáře Lankinena sice ve skupině nepodával přesvědčivé výkony, a dokonce prohrál s Německem. V play-off ale přeřadil na jiný stupeň, úžasně se semkl, absenci individualit nahradil  bezchybným týmovým výkonem a sestřelil Rusy i Kanaďany.     

Saxén se na Twitteru týmu omluvil. Doslova řekl: „Omlouvám se za svá slova. Nikdy jsem se nemýlil víc,“ a na důkaz své lítosti před kamerou článek z novin vytrhl a snědl. Podívejte se na jeho čin ve videu v úvodu článku.