Video placeholde

Jedna rána a tma. V Rusku proběhl šampionát ve fackování, vítěz ostatní „vypínal“ už první ranou

Proti sobě stojí dva muži většinou bez triček a fackují se. Připadá vám to jako scénka, která by se mohla odehrávat před hospodou v nedaleké vesnici, případně jako zápletka filmu s Terencem Hillem a Budem Spencerem? Omyl. Právě takhle vypadal šampionát ve fackování, který minulý týden hostilo ruské město Krasnojarsk. Podívejte se na video.

Město Krasnojarsk leží 4 000 kilometrů od Moskvy, v srdci promrzlé Sibiře. A místní muži jsou opravdu tvrdí. Dokonce tak moc, že si to dokazují ve fackovacích soutěžích. Pravidla jsou jednoduchá, nesmíte uhnout ani si krýt obličej. A pak už jen stojíte a mlátíte toho druhého. Kdo vydrží déle stát, vyhrál.

Nejlepším borcem se ukázal být urostlý chlapík jménem Vasilij Kamockoj, kterému místní říkají Pelměň. Místní farmář, který ve svých 28 letech váží 168 kilogramů, ukázal neobyčejný talent a řadu svých protivníků doslova vypnul hned první ranou, zatímco jejich údery s ním ani nehnuly. Jeho fackovací um a neuvěřitelná výdrž mu vydělaly 30 000 rublů (cca 10 000 Kč).

Jedná se už o druhý podnik tohoto typu. Zatímco letos se fackovalo v sibiřském, Krasnojarsku, loni v květnu se rány rozdávaly přímo v Moskvě.