Video placeholde

Nevím, co má prezident v hlavě, řekla Němcová k vyznamenáním. Soukromý Zemanův mejdan, souhlasil Kalousek

Alternativní svět proti souručenství prezidenta Zemana a premiéra Babiše se během večera oslav sto let české státnosti sešel v redakci Reflexu. Bývalá předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová (ODS) a někdejší ministr financí a spoluzakladatel TOP 09 Miroslav Kalousek u nás sledovali slavnostní přenos z Vladislavského sálu Pražského hradu i následnou českotelevizní debatu Babiš – Zeman a bezprostředně je okomentovali pro čtenáře Reflexu. Záznam zásadní debaty Kalousek – Němcová o české demokracii, kterou moderují Bohumil Pečinka a Pavel Štrunc, sledujte už v pondělí ráno 29. 10. na Reflex.cz!

Oba hosté při sledování debaty kroutili hlavami nad jmény vyznamenaných lidí, kteří figurovali na seznamech státní bezpečnosti. Když pak prezident s premiérem v debatě shodně odsuzovali kolaboranty s oběma totalitními režimy, Kalousek s Němcovou jen nevěřícně kroutili hlavou nad tím, jak moc si právě pánové protiřečí. Jeden sám na seznamech STB figuroval, ted druhý jim na hruď připíná medaile.

Bezprostřední dojmy obou hostů na udílení státních vyznamenání a na debatu prezidenta s premiérem najdete ve videu v úvodu článku!