Video placeholde

Chybějí řečníci jako David Rath, říká Paroubek. A směje se Jiří Pospíšil vtipům o TOP 0,9?

Oba politici se v dalším vydání pořadu Proti Sobě především zamýšlejí nad tím, proč ani po osmi měsících stále Česká republika nemá vládu s důvěrou. „Být na místě Andreje Babiše, ustoupím do pozadí a nechám dělat premiéra někoho jiného z hnutí ANO,“ míní bývalý český premiér Paroubek. „Budeme v Evropě černou ovcí. Mít trestně stíhaného premiéra je mimořádné,“ doplnil ho předseda TOP 09 Jiří Pospíšil. 

Na přetřes ale přišla i situace v ČSSD, která si nepřeje Paroubkův návrat do strany. „Kdybych přivedl kvetoucí firmu na pokraj bankrotu a nabízel se někdo, kdo tu stranu z toho bankrotu může vyvést, tak já bych ho na jejich místě bral. Ale tihle chlapci jsou prostě hloupí a svojí politikou ČSSD přivedli až k sedmi procentům,“ nešetřil Paroubek socialisty, kteří už prý ani nemají silné řečníky, jakými podle něj byli třeba David Rath, Michal Hašek, Slávek Jandák nebo Bohuslav Sobotka. 

A co odpověděl expremiér Paroubek na to, jestli se bude chtít stát příštím českým prezidentem? Pusťte si další vydání pořadu Proti Sobě moderátora Karla Dlabače.