Video placeholde

Metallica v Praze překvapila. Poslechněte si, jak rockeři zahráli Jožina z bažin od Ivana Mládka

Nejen nové skladby z předloni vydané desky Hardwired...To Self-Destruct nebo staré hity jako Master of Puppets nebo One, ale i českou píseň od muzikanta Ivana Mládka včera večer v pražské O2 aréně zahrála americká skupina Metallica. Čtveřice hudebníků před vyprodanou halou hrála více než dvě hodiny. Jejich show provázela řada efektů.

Kromě nových písní skupina nezklamala ani fanoušky starších hitů. Publikum potěšila například Sad but True z takzvaného "černého" alba nebo rychlá píseň Seek & Destroy z debutové desky Kill 'Em All.

Největší překvapení ale fanoušky čekalo v polovině koncertu, kdy frontman skupiny James Hetfield a bubeník Lars Ulrich opustili pódium, a kytaristé Kirk Hammett a Robert Trujillo začali hrát českou písničku od muzikanta Ivana Mládka Jožin z Bažin. K jejich zpívané lámané češtině se během chvilky přidala většina publika.

Mettalica nešetřila ani světelnými a ohňovými efekty. Při písni Moth into Flame, která vypráví o tom, jak může sláva zničit lidem život, nad pódiem létala světýlka znázorňující můry, při další písni kolem skupiny šlehaly plameny.