Video placeholde

Když dvojnásobný vrah bloumá obilím a střílí po kameře. Prima odvysílá dokument o Jiřím Kajínkovi

Televize Prima uvede od 12. listopadu exkluzivní dokument Já, Kajínek, který je vůbec první osobní zpovědí Jiřího Kajínka – nejznámějšího českého vězně odsouzeného na doživotí za dvojnásobnou vraždu. Vězně, který dostal prezidentskou milost. Podívejte se na upoutávku!

Koncept této dokumentární minisérie je postaven na přiblížení osobnosti Jiřího Kajínka lidem tak, jak ho neznají, jedná se o jeho osobní zpověď. Je to nenapravitelná vraždící bestie, jak bylo popsáno v psychologickém posudku, kvůli kterému dostal doživotí, nebo je to normální člověk s mnoha chybami, které ale dokáže přiznat a staví se k nim čelem? To jsou otázky, na které minisérie bude hledat odpovědi.

Části dokumentů budou hrané samotným Jiřím Kajínkem, jiné jsou natočené s figuranty v situacích, které přesně odpovídají Kajínkovým vzpomínkám. Tyto efektně natočené hrané sekvence se budou prolínat s výpověďmi hlavního protagonisty i ostatních postav vystupujících v dokumentu – a dohromady vytvoří plastický obraz světa Jiřího Kajínka. V dokumentech je také hojně využívaný archivní materiál, ať už jde o nikdy nezveřejněné fotografie z rodinného archivu a dopisy, ale i novinové články, televizní záběry a soukromá, nikdy neodvysílaná videa.

První část odvysílá TV Prima 12. listopadu ve 20:15. Budete se dívat?