Video placeholde
Ukázka komiksů ze světa Nanits Chronicle
Ukázka komiksů ze světa Nanits Chronicle
Nanits Universe - artworky
Nanits Universe - artworky
Nanits Universe - artworky
10
Fotogalerie

V Česku začíná komiksová revoluce. Projekt NANITS mění zažité pořádky a vyzkoušet si ho můžete zdarma

Stvořili celý nový vesmír, na crowdfoundingové platformě Kickstarter vybrali přes 800 tisíc korun, vymysleli pojetí digitálních komiksů a nyní se chystají dobýt svět. Český tým stojící za projektem Nanits Universe rozhodně nemá malé cíle. Podle úspěchu na Kickstarteru a ukázek jejich práce to vypadá, že by mohli uspět. První kapitolu jejich příběhu si můžete zdarma stáhnout už nyní do svého mobilu či tabletu.

Svět trápí pandemie viru, který zabijí vše živé. Najednou se objeví spásný lék – sloučenina Nanits, která nejenom že lidstvo uzdraví, navíc ho umí učinit imunním proti všem dalším nemocem. A pro firmu, která tento lék vymyslela, je cesta k ovládnutí světa prakticky vydlážděná. To je jen začátek příběhu komiksu, který vydala česká společnost Nanits Universe. Postupně má přijít mnoho dalších dílů a příběhů z fiktivního vesmíru. Pro podnikavé Čechy to je ale jenom špička ledovce.

Tím nejdůležitějším na celém projektu je samotná platforma, na které se komiks nachází. Jak jeho autoři říkají, jedná se o intuitivní editor, který kombinuje obraz, text i hudbu do velmi atraktivní podoby, a práci s ním zvládne prakticky každý. U Nanits komiksů totiž nejde o suché obracení digitálních stránek, ale o „nekonečné“ scrollování příběhem, který jakoby pluje po obrazovce, a atmosféru při čtení doplňuje originální a na míru složený soundtrack. Ten se mění podle toho, v jaké fázi příběhu se zrovna nacházíte, a umocňuje veškeré dění v digitálním světě.

I přes skeptické názory skalních příznivců komiksů či odpůrců moderních technologií, o Nanits je na internetu zájem. Na Kickstarteru firma vybrala více než 26 tisíc liber, čímž překročili svou první vytyčenou metu. Na své velké plány ale potřebují financí víc, a pokud jim chcete přispět, můžete tak učinit ZDE.

Aplikaci NANITS s první kapitolou příběhu si můžete zdarma stáhnout a přečíst už teď. Dostupná je jak pro Android, tak i iOS. Co si o ní myslíte? Napište nám do komentářů.