Youtuber Tomáš Kánský

Youtuber Tomáš Kánský Zdroj: Youtube

Trochu šašek, trochu Forrest Gump. Youtuber Tomáš Touha běhá po městě a rozdává motivaci

V osmnácti Tomáš Touha praštil se školou a otevřel si kavárnu. Po dvou a půl roce zkrachoval. Měl dluhy a byl na dně. Odrazit se od něj by nešlo bez pořádné motivace. Tu Tomáš evidentně měl. Kde ji našel? V úplně obyčejných každodenních situacích. A protože motivace má pořád na rozdávání, už nějaký čas ji každé pondělí prostřednictvím YouTube pumpuje do svého publika. Jeho show #motivacejinak má za sebou už 100 dílů. S jedním z nejúspěšnějších českých youtuberů dělala rozhovor redaktorka Reflexu Kateřina Kadlecová.

„Motivace je každá vteřina mýho života. Pro někoho můžu bejt blázen, pro někoho snílek. Mně to je fuk. Energii věnuju hledání motivace v úplně obyčejných situacích, co většině lidí nepřijdou ničím zajímavý,“ vysvětluje Tomáš, který kromě videí na YouTube dělá i moderátora na rádiu Spin nebo třeba spolupořádá akci Top4running, běh noční Prahou.

Hlavní sdělení všech Tomášových videí je prosté: když člověk opravdu chce, dokáže, cokoliv si zamane. Třeba přemluvit Vojtu Dyka, aby si s ním zacvičil. I když… zrovna tohle se nakonec Tomášovi nepovedlo. Povedlo se totiž něco lepšího:

„Na Rock for People se mi po různých peripetiích podařilo Vojtu Dyka odchytit a říkám mu, že jsem se vsadil, že si se mnou udělá deset kliků, a jestli do toho teda jde. A on, že ne. Ale pak dodá, že má jinej nápad – vypije pivo dřív, než udělám dvacet kliků já. Což je na jednu stranu sprostý, na druhou to bylo přesně to, co jsem potřeboval.“

Koho dalšího a k čemu Tomáš ještě přemluvil? Jak těžké bylo rozhodnout se nechat školy? A proč se vlastně „předčasně“ stavět na vlastní nohy? Zkrátka více o jednom z nejsledovanějších českých youtuberů v některém z příštích čísel tištěného Reflexu.