Jenn Carterová a Solomon Chau

Jenn Carterová a Solomon Chau Zdroj: facebook.com/solomon.chau

Jenn Carterová a Solomon Chau
Jenn Carterová a Solomon Chau
Jenn Carterová a Solomon Chau
Jenn Carterová a Solomon Chau
Jenn Carterová a Solomon Chau
20
Fotogalerie

Nejsledovanější video dneška? Dojemný a tragický příběh kanadského páru

Jenn Carterová a Solomon Chau plánovali společnou budoucnost a svatbu, když se Solomon dozvěděl, že má rakovinu. Lékaři mu dávali jen pár týdnů života. Pár se rozhodl, že svatbu uspíší - konala se letos v dubnu. V den, kdy se pár měl původně brát, měl Solomon pohřeb.  Jejich příběh a video z jejich dubnové svatby se teď dostaly do světových médií.

O do poslední chvíle bojujícím Solomonovi a jeho partnerce Jenn se díky sociálním sítím a hlavně zmíněnému videu dozvěděl celý svět. Pár, který na fotografiích září štěstím a vyzařuje spokojenost a lásku, už není úplný. Solomon zemřel po osmiměsíčním boji s rakovinou jater 17. srpna tohoto roku. V sobotu měl pohřeb - ironií osudu v den, na který pár původně plánoval svou svatbu.

Vzhledem k okolnostem, které Solomon popsal jako „jdoucí proti nim“, se ale pár vzal už 11. dubna. Fotografie mají dosud na svém facebookovém profilu oba, i když je Solomon již po smrti. Kanadský pár spolu byl devět let. V prosinci loňského roku se poprvé Solomon dozvěděl o nelítostné diagnóze, rakovině jater. Tehdy založili jeho přátelé účet na GoFundMe.com a páru se tak dostalo nebývalé finanční i psychické podpory ze všech stran. Když se zdálo, že boj s rakovinou je úspěšně u konce, přišla další rána – v březnu tohoto roku diagnostikovali Solomonovi rakovinu znovu, tentokrát již agresívnější. Solomon o tom informoval na svém facebookovém profilu, kde psal, že „bude s rakovinou bojovat do posledního dechu“. Od chvíle, kdy se Solomon dostal do tohoto druhého kola boje se zákeřnou nemocí, si snažil se svou přítelkyní užít každý okamžik. Jedenáctého dubna se pár vzal a svatební video z této mimořádné události obletělo svět.

Dne 17. srpna pak napsala Jenn na Facebook zprávu, kterou uvedla „láme mi srdce, že sem toto musím psát.“ Datum, které si pár původně vybral pro svou svatbu, se stalo nakonec datum nešťastné – shodovalo se datem Solomonova pohřbu.

Na video, které vypadá na první pohled jako typické video páru z povedené svatby, se můžete podívat zde: