Chara hokej

Chara hokej Zdroj: YouTube.com

Neobvyklá bitka - nebitka v hokeji. Slovenský obr Chára se vysmál soupeři

V zámořské hokejové NHL se odehrávají bitky, které se vyznačují určitými pravidly i nesmírnou tvrdostí. V pondělním zápase mezi Detroitem a Bostonem se ale stalo něco, co se jen tak nevidí. Frustrovaný detroitský obránce Brendan Smith se sápal na obrovitého Slováka Zdena Cháru. Zatímco jindy téměř vždy následuje pořádná bitka, tentokráte se Chára svému sokovi vysmál.

Končila první třetina utkání a Boston vedl 2:0. Po zaznění sirény a několika tvrdých zákroků u mantinelu se 188 centimetrů vysoký a 90 kilo vážící Smith (tedy žádný drobeček) dostal do křížku s bostonským kapitánem Zdenem Chárou. Jenže ten je 206 centimetrů vysoký a váží 117 kilogramů. Je si tak vědom své fyzické převahy. Jindy výbušný Chára měl proto v daný moment dost rozumu na to, aby si svého soupeře prostě držel od těla a jen se usmíval. Spíše se mu vysmíval.

Běsnící Smith byl však z Chárova přístupu rozčílený ještě více a pošťuchování této dvojice pak vypadalo jako když rozzlobené štěňátko útočí na velkého psa. Poté, co Chára zareagoval na výzvu soupeře a odhodil hokejku, zachránil Smithe před jistým výpraskem rozhodčí, který dvojici rozdělil.