Podobnost čistě náhaodná:  Donald Trumo a Neopalpa donaldtrumpi.

Podobnost čistě náhaodná: Donald Trumo a Neopalpa donaldtrumpi. Zdroj: Archív

Vědci objevili můru se zlatou hlavou a malými genitáliemi. Pojmenovali ji po Trumpovi

Evoluční biolog Vazrick Nazari popsal můru jako zhruba centimetr širokého tvora, který má v dospělosti žluté až oranžové zbarvení hlavy. Jedná se o nový poddruh druhu Neopalpa objevený na přelomu tisíciletí českým biologem Daliborem Povolným. Kromě atypického zbavení se Nazarim popsaná můra odlišuje také velikostí genitálií, jež jsou oproti těm u nejbližších příbuzných podstatně menší.

Nový tvor dostal jméno Neopalpa donaldtrumpi, což by dle záměru vědců mělo Trumpa inspirovat k větší ochraně přírody. Zvláště pak na jihu Kalifornie, kde byla Neopalpa donaldtrumpi objevena.

„Doufám, že prezident učiní ochranu tak křehkých ekosystémů, které v USA máme, jeho nejvyšší prioritou. V těchto ekosystémech se pořád nacházejí dosud neobjevené a nepopsané druhy a zaslouží si být uchovány i pro další generace,“ uvedl Nazari pro Live Science.

Bude Trump skutečně inspirován k ochraně přírody tím, že po něm byla pojmenována můra s malými genitáliemi, která ve stresu zmateně létá dokola? Doufejme, že ano.