Video placeholde

Pro Ukrajinu: Česká televize pořádá benefiční koncert z Václavského náměstí

Česká televize v úterý 1. března uspořádá speciální benefiční koncert na pomoc lidem zasaženým konfliktem na Ukrajině. Přímý přenos z Václavského náměstí v Praze odvysílá Jednička České televize od 20:10 hodin. Na koncertě vystoupí například skupiny Mig 21, Chinaski a Pražský výběr, zpěváci Marie Rottrová a Tomáš Klus či hudebníci z České filharmonie. Řada dalších umělců se do programu ještě postupně přidává. Večerem provede dvojice Světlana Witowská a Daniel Stach.

Obdobně jako iniciovala Česká televize minulý rok benefiční Koncert pro Moravu s rekordním výtěžkem z dárcovských SMS zpráv na pomoc vesnicím postiženým přírodní katastrofou, chystá nyní Koncert pro Ukrajinu. Bez nároku na honorář vystoupí v úterý 1. března na pražském Václavském náměstí desítky umělců. Hodinu a půl trvajícím programem, jenž divákům zprostředkuje i náhled na aktuální situaci na Ukrajině či vhled do života Ukrajinců v Česku, provede moderátorská dvojice Světlana Witowská a Daniel Stach.

Výtěžek koncertu poputuje do sbírky Člověka v tísni SOS Ukrajina. Organizace humanitární pomoc na Ukrajině poskytuje již od roku 2014, a jakmile to situace umožní, soustředí se její týmy na zajištění nejzákladnějších potřeb – potravin a zázemí pro vnitřní uprchlíky. Člověk v tísni je připraven pomoci nejen na Ukrajině, ale v případě potřeby i v okolních zemích, které pravděpodobně zasáhne uprchlická vlna.

Diváci mohou sbírku podpořit zasláním DMS ve tvaru DMS SOSUKRAJINA 30, DMS SOSUKRAJINA 60 nebo DMS SOSUKRAJINA 90 na telefonní číslo 87 777 nebo darem na sbírkový účet 9320 9320 / 0300.