Internetový adresář Reflexu č. 15

Nudí vás psaní obyčejných e-mailů? A chcete někoho překvapit opravdovou peckou? Pak potřebujete pouze 1. svou fotku z ánfasu v digitální podobě, 2. službu Sympatico Saymail... Přečetli jste si v americké detektivce ze třicátých let minulého století, že se soukromé očko nechalo najmout za "padesát dolarů na den plus náklady"? A zdá se vám to málo..?

Nudí vás psaní obyčejných e-mailů? A chcete někoho překvapit opravdovou peckou? Pak potřebujete pouze 1. svou fotku z ánfasu v digitální podobě, 2. službu Sympatico Saymail. Fotku je potřeba v pěti jednoduchých krocích zkalibrovat, což je samo o sobě legrační věc. Výsledkem je (pokud jste tedy vše udělali správně a nic neodbyli), že vaše fotka bude mluvit! A to ne jen tak ledajak. Bude hýbat rty, pomrkávat a při tom se legračně kolíbat. Služba bohužel umí jen anglicky, takže musíte posílat buď vzkazy v angličtině, anebo si dát práci s fonetickým přepisem češtiny (tak, aby odpovídal anglické výslovnosti). Rozhodně to však stojí za to - a na své přátele uděláte dojem. Tedy pokud jim vaše fotografie nebude z očí do očí říkat žádné sprosťárny.

http://saymail.sympatico.ca/service/Start



Přečetli jste si v americké detektivce ze třicátých let minulého století, že se soukromé očko nechalo najmout za "padesát dolarů na den plus náklady"? A zdá se vám to málo? Pak použijte "inflační kalkulátor", abyste zjistili, jaká sumička by to byla dnes. A překvapení! Za padesát dolarů jste si například v roce 1936 koupili to co dnes za skoro sedm stovek. Zajímavá aplikace. Mohl by ji někdo udělat i pro koruny.

http://www.halfhill.com/inflation.html