Reflex č. 41

Celebrita světového designu Phillippe Starck přichází s obourukou počítačovou myší. Rychlovlak Pendolino trochu zlobí a zatím nesmí do provozu. Jak probíhala tiskovka před uvedením filmu Spider - Man 2. Jak se žokej Váňa připravuje na letošní Velkou pardubickou. Smrt je součást života, proto by se v Česku dalo umírat kvalitněji. Rozhovor s nejlépe placenou modelkou Karolinu Kurkovou.



Zde najdete kompletní obsah čísla 41 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.
Foto






Foto
Milovaná i nenáviděná celebrita světového designu PHILIPPE STARCK (55) představila svůj zatím poslední opus: počítačovou myš. Při její prezentaci jsme se sešli ve Starckově nejoblíbenějším městě, v Paříži. Každou chvilku se tento zhýralý kouzelník tvaru nad něčím rozčiloval, drmolil a otázkám o designu se energicky vyhýbal. Tak trochu blázen. Ale geniální. Více v rozhovoru s Veronikou Bednářovou.


Foto
České dráhy opět posunuly termín zahájení provozu rychlovlaku Pendolino. Cestující se měli moderní soupravou se systémem náklopných skříní svézt už letos v březnu, potom se termín posunul na polovinu června. Naposledy se hovořilo o prosinci, ale ani toto datum železnice kvůli vážným technickým problémům nedodrží. V čem je problém? Reportáž Jana Potůčka.


Foto
Počátkem července se sjeli herci a tvůrci filmu Spider-Man 2 do luxusního pařížského hotelu Plaza Athénée, aby s novináři zajistili publicitu pokračování komerčně velmi úspěšné jedničky. Odpovídat na otázky přiletěli z Tokia herci TOBEY MAGUIRE, KIRSTEN DUNSTOVÁ i režisér SAM RAIMI. Francouzská metropole však žila jinou filmovou událostí: sentimentem Marlona Branda, který pár dnů předtím dotancoval své poslední životní tango. Press junket přesto běžel podle plánu: téměř žádné otázky, hodně legrace. Reprotáž Petra Holce.


Foto
Paní Pavla Váňová kdysi prohlásila, že vyhrát pětkrát Velkou pardubickou steeplechase je proti přírodě. Jen to řekla, její muž to dokázal. Tuhle neděli vyrazí letos dvaapadesátiletý Josef Váňa již podevatenácté na trať slavného překážkového dostihu. V sedle nenápadného Retrievra chce vyhrát pošesté. Paní Váňová už raději neříká nic. Více Pavel Kovář...


Foto
"Kde chcete umřít?" "Doma," odpověděli respondenti výzkumného projektu Umírání a paliativní péče v ČR, dokončeného letos na jaře. A kde naopak nikdo zemřít nechce? 1. v léčebně dlouhodobě nemocných 2. v domově důchodců 3. v nemocnici. Hádejte, kde a v jakém pořadí reálně umíráme. Doma umře jen necelá čtvrtina - a to ještě podstatnou část tvoří lidé, kteří si své trvalé bydliště přeložili do domova důchodců. Sonda Radka Bajgara.


Foto
Čekal jsem na ni v salónku Beethoven v karlovarském grandhotelu Pupp. Najednou se objevil problém - za půl hodiny se tu měl s kýmsi setkat prezident Václav Klaus. Návrh přesunout se uprostřed série rozhovorů do nedaleké francouzské restaurace se jejímu managementu nelíbil. Nastal čilý telefonický ruch; nakonec hlava státu ustoupila, ať si tam ta holka zůstane. V tu chvíli vstoupila do místnosti, v bílých šatech nad kolena, se zářivým úsměvem, rámovaným dlouhými blond vlasy - nejlépe placená modelka na světě jménem KAROLINA KURKOVÁ (20). Byla krásná a pořád si přehazovala nohu přes nohu. Snažil jsem se soustředěně vnímat její odpovědi, ale po chvíli jsem to vzdal; možná byla chyba dělat čtvrt hodiny předtím rozhovor s Johnem Cleesem z Monty Pythonů. A tak se mi začalo jako mnohem zajímavější jevit pátrání, jakou má Karolina barvu kalhotek. Byly bílé. S Karolinou Kurkovou si povídal Honza Dědek.