David Koller podepsal naši petici

... a s ním už dalších 2275 lidí, co nechtějí cenzuru! Občanská společnost - co to vlastně je? Noblesní termín páchnoucí ušlechtilou elegancí za dolary spekulanta, co si poté, co si nahrabal brutálními finančními transakcemi, které devastují měny celých zemí, kupuje čisté svědomí podporou demokracie a menšin v zapadlých koutech Evropy?

... a s ním už dalších 2275 lidí, co nechtějí cenzuru!
Občanská společnost - co to vlastně je? Noblesní termín páchnoucí ušlechtilou elegancí za dolary spekulanta, co si teď, poté, co si nahrabal brutálními a měny celých zemí devastujícími finančními transakcemi, kupuje čisté svědomí podporou demokracie a menšin v zapadlých koutech Evropy?
Myslím, že ne - alespoň od článku Gumák aneb ne cenzuře!, kdy mi chodí poštou petiční archy, mám pocit, že občanská společnost jsou spíše učitelky, které pečlivě, rukopisem malovaným jako z učebnice krasopisu, vyplní z webu Reflexu stažený arch svým jménem, pak ještě pohovoří s manželem, ten podepíše taky, a pak petiční arch putuje na mou adresu.
Nebo rastamani - ty archy plné podpisů psaných neumělým rukopisem, pomačkané, ještě ve zlomech papíru lehce nazelenalé, jak se na nich balily jointy.
A studenti - pečlivě, jak jsou ze střední (či vysoké) školy zvyklí - složené a sešívačkou sešité petiční archy s padesátkou podpisů z jednoho městečka, asi z jedné nebo dvou tříd (dle dat narození).
A lidé z hospod - ano, na nejednom petičním archu jsou kroužky od sklenic a kruhy od půllitrů.
Pak messenger u dveří (arch od nejmenovaného hudebníka), telefon z radnice Prahy 6 od sekretářky dr. Béma, že si mám přijít pro podpis pana starosty, Michal Ambrož z Jasné páky - Hudby Praha (signatář petice), který mne v hospodě obejme, div duši při své váze z nebohého reportéra nevymáčkne, a dává mi arch s podpisy Davida Kollera, Michala Dvořáka a Petra Chovance z kapely Lucie a Viktora Součka z agentury Riff Raff (produkoval sérii festivalů Drop-In, které v jejích počátcích představovaly dnes slavnou nadaci veřejnosti a Drop In „legitimizovaly“ v očích jeho klientů). Ostatně - prvním signatářem petice je dr. Ivan Douda!
A tak - ke dnešnímu dni je 2275 podpisů - jen čekám, kolik lidí - prostých, normálních, většinou ne-vlivných lidí, tedy těch, kteří tvoří občanskou společnost více než navoněné úřednice nejrůznějších Foundations - bude muset pokorně poprosit spisovatele a prezidenta Václava Havla, aby zrušil cenzuru...
Jsou dva tisíce prostých občanů dost? Jsem si prakticky jist, že ne - prosím, stahujte z www.reflex.cz formuláře a podepisujte, jinak nemá šanci projít přes práh rozlišování zastánce občanské společnosti Václava Havla.
Formulář stáhnete ZDE.
PROSÍM PODPOŘTE NÁS! Umisťujte odkaz na petici na svůj web, tiskněte archy, sbírejte podpisy. DVA TISÍCE PODPISŮ JSOU PRO NAŠE MOCNÉ ZOUFALE MÁLO!!!