Z deníčku hladovkáře: Díky, kníže!

Z deníčku hladovkáře: Díky, kníže!

Z deníčku hladovkáře: Díky, kníže!

Moje hladovka za americký protiraketový deštník dovršuje první týden, a najednou se požadavku, který půstem prosazuji, dostalo nejvyšší možné podpory. Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg hrozí při nepodepsání smlouvy o radaru rezignací.


Takže se ukazuje, že stejné postoje jako já svou recesní hladovkou zaujímají i velice moudří lidé, a bez jakékoliv recese. Oproti Paroubkovu vyhrožování hladovkou pod vážně míněným heslem Zastavte jednání o radaru, nebo zhubnu! je postoj Karla Schwarzenberga pravým opakem, protikladem, a dává naději, že ne všichni politici se koupou v populistické louži jako přátelé z ČSSD.
Kromě vážných aspektů má moje hladovka díky bohu také aspekty recesní, v reakci na vyhlášení nejdříve Pisslandu (aktivisty Greenpeace) a později Demokratické republiky Travařovice u mne v koupelně došlo ke vzniku dalšího zajímavého státního útvaru – dozvěděl jsem se o něm v jednom ze stovek mailů, co mi „k radaru“ chodí: Zítřkem, 13. červnem 2008, vyhlašuji u nás na zahradě (cca 1 000 m2) nezávislý stát Bonyeland. Bonye je náš bernský salašnický pes, má strach z raket a jiných petard. Zítra v pravé poledne také zahajuji, jako hlava Bonyelandu – osvícené monarchie, protestní přežírání, ve kterém vytrvám do podepsaní smlouvy o umístění radaru v Brdských hvozdech. Ve stejný den a hodinu bude odvolán velvyslanec Bonyelandu z Peacelandu. Sice jsme tam žádného neměli, ale to je fuk. Pavel Pávek, Kostelec nad Černými Lesy
Zaplať pánbůh, vedle křečovité vážnosti a neurotické popuzenosti protiradarových aktivistů tamášovců se přece jen v Čechách najde dost lidí, kteří vidí spory kolem radaru a moji hladovku s nadhledem. Takže abych nakonec přispěl svou troškou do mlýna: Když jsem dokouřil zhruba do poloviny prvního dnešního jointa, najednou se mi konečně kolem radaru a protiradarových aktivistů vyjasnilo. Zatímco všichni si myslí, že je platí Sýrie a Rusko, ve skutečnosti je financuje Topolánek. Stavba radaru je totiž výsostně odborná vojenská otázka, ke které se veřejnost vůbec nemá co vyjadřovat. Když se však u nás začalo o stavbě diskutovat a pan Tamáš & his melody makers kolem něj udělali to dusno, co panuje, rázem vznikla mediální clona, díky které se nepíše o korupci a neschopnosti našich vládních činitelů. Z toho jednoznačně vyplývá, že za to Tamáše Topolánek platí.
Pro některé z diskutérů: Nemyslím to upřímně!



Související články:

J.X. Doležal: Z DENÍČKU HLADOVKÁŘE – 4. DEN, PONDĚLÍ (Reflex online, 10. 6. 2008)
J.X. Doležal: Z DENÍČKU HLADOVKÁŘE – PRVNÍ WEEKEND (Reflex online, 9. 6. 2008)
J.X. Doležal: DENÍČEK HLADOVKÁŘE: 1. DEN (Reflex online, 7. 6. 2008)
J.X. Doležal: SMRT HLADEM, NEBO JADERNÉ PEKLO IRÁNSKÉ BOMBY? (Reflex online, 6. 6. 2008)